nem egyedi eset

2020.08.21. 20:28

Álmukból verték fel a lakókat az éjszaka ordibálva tüntető BLM-fanatikusok

Éjszaka, direkt a lakóövezetbe vonultak ki a szélsőséges BLM tüntetők, ahol nem hagyták aludni az embereket. Fényekkel villogtak és káromkodva skandáltak, az eset pedig nem egyedülálló az Egyesült Államokban.

(FILES) In this file photo taken on July 31, 2020 protesters raising their fists in solidarity as they listen to a speaker during a night of protest against racial injustice in Portland, Oregon, as the letters BLM for 'Black Lives Matter' are seen on a flag of the United States that hangs upside down. - Amid the partial withdrawal of controversial federal troops from Portland, protesters in the Oregon city said over the weekend they were digging in for a much longer fight. Sierra Boyne, a 19-year-old African American first-aid provider wearing a vest with a red cross, said protests were not about to wane. (Photo by Alisha JUCEVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alisha Jucevic

Portlandben már hónapok óta folyamatosan zajlanak a Black Lives Matter tüntetések, amelyek egyre durvább méreteket öltenek – írja a V4NA hírügynökség. Legutóbb már a helyi lakosoknak sem hagytak nyugalmat a szélsőséges tüntetők, akik lakóövezetben tüntettek éjszaka.

Az esetről megjelent felvételen jól látszik, hogy a felbőszült tömeg ordibál a házak előtt és fényekkel is villognak. Mindeközben azt skandálják káromkodásokkal tűzdelve, hogy ébredjen fel mindenki.

A portlandi eset nem egyedi az Egyesült Államokban egyébként. Nemrég a washingtoni Georgetown negyedben szintén a BLM tüntetői csaptak zajt éjszaka. Az aktivisták a kellő hatás érdekében hangosbemondót is használtak, amin azt ordibálták, hogy ha nekik nem jár az igazság, akkor másnak nem jár az alvás. Ezen kívül fémedényeket is ütögettek, és azzal fenyegették a lakókat, hogy nem mennek el a házuk elől, amíg nem hallgatják meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!