Mesterséges intelligencia

2022.05.11. 18:01

Pizsamában dolgozik home office-ban? A letölthető szoftver felöltözteti

A japán fejlesztésű program valós időben, gyakorlatilag késleltetés nélkül öltözteti elegáns ruhákba a videókonferencia szoftverek használóit – ülhetnek akár pizsiben.

Mivel a videókonferencia szoftverek a járvány alatt sokaknak alapvető munkaeszközzé váltak, egy tokiói székhelyű startup kifejlesztette azt a technológiát, amely digitálisan profi kinézetet kölcsönöz a felhasználóknak. Még akkor is, ha éppen csak most ugrottak ki az ágyból.

A felhasználók le tudják tölteni az EmbodyMe alkalmazást a számítógépükre, majd profin kinéző fotókat tölthetnek fel magukról.

Az alkalmazás ezután mesterséges intelligencia segítségével létrehozza az elegánsabb változatukat, amellyel úgy vehetnek részt a Zoom és a Teams megbeszéléseken, mintha öltönyben-kosztümben lennének, holott még mindig alulöltözve ücsörögnek a kamera előtt.

Forrás: EmbodyMe

Az EmbodyMe még 2020 szeptemberben tette közzé a szoftver béta verzióját, és tekintettel a nagy keresletre, kiadta az alkalmazás teljes változatát. A próbaváltozat ingyenes, utána havidíjat számolnak fel: vállalati ügyfeleket is ki akarnak szolgálni.

Az app összetett technológiára támaszkodik. A felhasználók arcának 50 000 különböző pontját követi 3D-ben, hogy érzékelje az arckifejezések változásait, ami a neurális rendereléssel kombinálva lehetővé teszi, hogy természetesnek tűnő képet generáljon a képernyőn. Képes tükrözni a felhasználók mozgását, azt is, mikor közelebb mozdulnak a kamerához.

Az elmúlt években ugrásszerűen fejlődtek az ilyen technológiák segítségével előállított szintetikus médiumok. Az EmbodyMe erőssége abban rejlik, hogy egyedülálló módon 

teljesen valós időben képes videókat feldolgozni és létrehozni

– mondta a Nikkei Asia-nak Issay Yoshida elnök.

Elmondása szerint az alkalmazás 0,01 másodperc alatt képes kiváló minőségű képeket létrehozni még az otthoni számítógépeken is.

Más fejlesztők inkább a digitális avatarokra összpontosítanak, amelyek a felhasználók helyett online találkozókon vehetnek részt.

A japán Nemzeti Információs és Kommunikációs Technológiai Intézet (NICT) fejlesztette a REXR-t. Ezzel olyan avatárt lehet készíteni, amely hűen utánozza az arckifejezéseket és gesztusokat. A REXR mesterséges intelligencia segítségével fényképek vagy videók alapján határozza meg a személy testalkatát is, s így igazán egyedi avatárt hoz létre.

A REXR kamerán keresztül rögzíti a felhasználó mozgását, s az avatar is magára ölti szájmozgásait és gesztusait. A NICT arra számít, hogy a jövőre kereskedelmi forgalomba kerülő REXR-t virtuális irodákban használják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!