Hasít a tőzsdén az Alma

2019.02.07. 16:30

Ismét az Apple a legértékesebb tőzsdén jegyzett amerikai vállalat

A cupertinói óriáscég a Microsofttól szerezte vissza az első helyet.

ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 5: Silhouette of a man holding a smart phone is seen in front of the logo of 'Apple' technology company in Ankara, Turkey on September 5, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency

Fotó: AFP

Az Apple-részvények szerdán 0,03 százalékos pluszban, 174,24 dolláron zártak a New York-i tőzsdén, amivel a társaság piaci tőkeértéke 821,5 milliárd dollárra nőtt.

A Microsoft viszont 1,11 százalékos veszteségben, 106,06 dolláron fejezte be a kereskedést, így piaci kapitalizációja 813,4 milliárd dollárra csökkent.

A harmadik helyezett Amazon 1,12 százalékos mínuszban, 1640,26 dolláron zárt, 807,5 milliárd dollárra esett vissza piaci tőkeértéke, írja az MTI.

A vártnál jobb eredményeket közölt az Apple

Az Apple árfolyama nagyjából 13 százalékkal emelkedett azóta, hogy január 29-én a vártnál jobb eredményeket közölt negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A befektetők szerint túladottá váltak az Apple-részvények, miután hónapok óta aggódnak az okostelefonok iránti kereslet gyengülés miatt, ráadásul a vállalat január 2-án tőle szokatlan módon csökkentette bevételi várakozásait.

Az iPhone-ok értékesítésének lassulása miatt az elemzők csökkentették célárfolyam-előrejelzésüket, a három hónappal ezelőtti 240 dollárról 174,24 dollárra.

Megint stabilan emelkedik az árfolyama

Az Apple piaci tőkeértéke tavaly októberben – 233,47 dolláros árfolyamon – 1,1 ezer milliárd dolláron érte el történelmi rekordját, majd az Amazon és a Microsoft decemberben utolérte és megfosztotta a legértékesebb vállalat címétől. Január 3-án rekordalacsony szintre, 675 milliárd dollárra esett az Apple, ám azóta stabilan emelkedik az árfolyama.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!