Kecskemét

2024.05.01. 13:50

Torma Tamás crossfit-versenyző mesélt a sportolói mindennapjairól – podcast

A Rádió 1 Gong Mozaik című műsor vendége ezúttal Torma Tamás, crossfit-versenyző volt. A sportolóval a törökországi versenyen elért fantasztikus eredményéről és magáról a crossfit sportról is beszélgettek.

Lizik-Varga Katalin

Torma Tamás szerint a crossfit egy sokrétű és összetett sportág. Ami szép ebben a sportban, hogy bármikor el lehet kezdeni és bármeddig lehet csinálni, a komplexitása mellett pedig nagyon sok élményt és örömöt tud adni az embernek – mondta.

Torma Tamás, crossfit, verseny
A gyűrű gyakorlatot nagyon jó eredménnyel teljesítette Torma Tamás
Fotó: Beküldött fotó

A sportolót mindig is vonzotta a mozgás, s bár volt egy időszak, amikor perifériára került a sport az életében, mégis visszatért a testmozgáshoz. Harminc évesen egy magánéleti válságot követően határozott úgy, hogy változtat az életén és komolyabban elkezd a sporttal foglalkozni. Először más sportágat választott – a kettlebelles edzéseket – de végül a crossfit versenyzés lett számára a favorit, melyet azóta is nagy odaadással végez.

Jelenleg Nagy Viktor az edzője Kiskunfélegyházán. Futóedzővel is dolgozik, ezzel az állóképességét próbálja fejleszteni. Azonban vallja, hogy a testi felkészültség mellett nagyon lényeges a mentális, a szellemi hozzáállás is. Mint mondta, eddigi 10 éves sportkarrierét a sport iránti alázata végig kísérte.

A közelmúltban, a Törökországban megrendezett Eurasia Throwdown 2024 versenyen mutathatta meg tehetségét. Korosztályában, a master 40-44 korcsoportban, Rx mezőnyben a hatodik helyen végzett. 

Mint mondta, az egész versenyen az utolsó pillanat volt számára a legemlékezetesebb, amikor is 6 különböző nemzetiségű sportoló állt egymás mellett és gratulált egymásnak.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában