Színes programok

2024.05.15. 21:03

Jánoska-eresztést és pünkösdi bornapokat rendeznek Baján

Színes programokkal várnak mindenkit a Sugovica parti városba május 16–19 között. Éghajlatváltozás, a város jövője, a jövő városa címmel tart előadást dr. Goda Zoltán a Bácskai Művelődési Központban május 16-án, 17 órától, ezzel indul a hétvégi programkavalkád. Az Éber-emlékházban tárlatvezetést tartanak 18 órától, a belépő 1000 forint.

Márton Anna

Radnóti-Vízfüggöny 2024 címmel Kántor József művészzászló-kiállítását nyitják meg az Eötvös utcában május 17-én, pénteken 17 órától. A Szentháromság téri színpadon 20 órától fellép a Stabilfrazír, őket követi a Gypo Circus Zenekar. Utcabálba hívogat a Retro Feeling zenekar. Nepomuki Szent János ünnepén, május 18-án szentmisét tartanak a Szent János-kápolnában 18.30-tól, a körmenetet követően 20.30-kor indul a hagyományos lampionos vízi felvonulás a Sugovicán.

programok, bor, Jánoska-eresztés
Jánoska-eresztést és pünkösdi bornapokat rendeznek Baján
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Szentháromság téren rendezik a Gasztrokaland fiataloknak címmel az ifjú halászléfőzők versenyét 14 órától. Gyermekkoncerttel, népzenei és néptáncbemutatókkal várják az érdeklődőket.

Fellép a Kolompos együttes, a Bajai Liszt Ferenc AMI Néptánctagozata, a Bácska Banda, a Csátaljai Istrimfli tánccsoport, a Garai Székelykör Egyesület, a Pörbölyi Hagyományőrző Egyesület és az Iringó Népdalkör. A Vivat Bacchus Együttes koncertje 20.30-kor kezdődik.

A Bajai Borászok támogatásával megrendezik pünkösdvasárnap a Bajai Bornapok rendezvényt.

A Duna-Népzene Néptánc Tanoda művészeti csoportjainak és szólistáinak műsorát május 19-én, vasárnap 15 órától tekinthetik meg. Vasárnap délután Pünkösdi király- és királynőválasztást tartanak, 18 órától táncházba hív a Juhász zenekar.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában