Összefoglaló

2024.05.15. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 15.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Immár 27. alkalommal rendezték meg szerdán Kecskeméten az Ovi Kupát, ahol a város 18 óvodájának gyermekei mérték össze sport tudásukat a Corvina Óvoda Csokor utcai székhelyén. Három versenyszámban indultak a csöppségek, 30 méteres futásban, távolugrásban és kislabda dobásban. A pedagógusok mellett nagy számú szülő volt jelen lelkes szurkolókként az évente megrendezendő jeles alkalmon.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
A mozgás szeretetéről szólt a kecskeméti Ovi Kupa
Fotó: Bús Csaba

A Szamócás Vásári Forgatag immár hagyományosan a régió egyik legnépszerűbb és legvártabb eseménye, idén egy különleges attrakcióval gazdagodik. Egy Guinness-rekord-kísérlettel, melynek központi eleme Magyarország legnagyobb hamburgerének elkészítése az M5Burger csapatával – írja közleményében a fesztivált civilekkel közösen szervező lajosmizsei művelődési ház.

A gyanú szerint lopott, keresi a rendőrség a férfit.

Sorozatos betörések helyszínein vizsgálódtak szerdán egész nap a kiskunhalasi és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos helyszínelői. Meg nem erősített információink szerint egyetlen éjszaka alatt három családi házba is betörtek Kunfehértón, a helyiek elmondása szerint az egyik házból különösen nagy értékkel távoztak.

Több mint kétszázötven kakaós csigát osztottak szét a kerékpárosoknak Halason.

Dutra találkozót rendeznek a hétvégén Kiskőrösön. Információink szerint 115-125 erőgép gördül be majd a helyi Úttörténeti Kiállítás udvarába.

A Kecskeméti Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak, garázdaság és magánlaksértés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a hosszabb időn át tartó, rendszeres bántalmazások mellett egy alkalommal a kulcsot elvéve bezárta az élettársát a lakásba. Miután a nő az anyjához menekült, oda is követte és a nagykaput beszakítva berontott az ingatlanba.

A 2022. július 10-i kecskeméti időközi önkormányzati választáson, az 55. számú szavazókörben történt ellenzéki választási csalásról tartott sajtótájékoztatót dr. Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő és Jánosi István önkormányzati képviselő szerdán a Katona József Könyvtár előtt.

Idén is megszervezték az Országos Jótékonysági Vadászatot. Az adományokból mindig a kijelölt kórházak gyermekosztályait támogatják. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya részére idén 4 darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak a jótékony vadászok felajánlásaiból. A jótékonysági vadászat történetéről Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Kft. (OJV) ügyvezetője beszélt a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában