Kézilabda

2024.04.19. 22:00

Bevette Lajosmizsét a Kalocsa, Kiskunmajsán nyert a bajnok – galériával

Péntek este rendezték ezúttal a Bács-Kiskun vármegyei női I. osztály felsőházában mindkét találkozót. A Kalocsa Lajosmizsére, a címvédő Nemesnádudvar Kiskunmajsára látogatott. Ahogy eddig, úgy most is parázs csatákat hozott a forduló.

Nyitray András

Két kör után mind a négy csapat egy-gy győzelmet és vereséget számolt, így az alapszakaszból hozott pontok várhatóan nagyon sokat érhetnek majd a végelszámolásnál, ahogy minden idegenbeli siker is. 

kézilabda, mérkőzés, mizse kc, kalocsai kc
Mizse KC–Kalocsai KC 32–35 (17–18) 
Fotó: Bús Csaba

Lajosmizsén Vig Laura hétméteresével indult a mérkőzés, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, a Kalocsa az 5. perc elején már 4–1-es előnyben volt. Pécsi és Vig révén próbált visszajönni a Mizse KC, de a Kalocsa mindig jókor szerzett egy gólt, így negyedóra után 7–4-re vezettek a vendégek. Kiss Kitti és Szarvas Anna percei következtek a folytatásban, aminek a hazai közönség örülhetett, ezzel feljött 10–11-re a vendéglátó. Hiába jött egy kalocsai kettő perc, ezt nem tudta kihasználni a Mizse, sőt, még a KKC növelte előnyét. Vig Laura gólerősen játszott, egymás után háromszor volt eredményes, majd a félidőt is ő zárta le, de továbbra is a Kalocsa vezetett 17–18-ra. 

A második félidő Horváth Fanni remeklésével indult, a Kalocsa 18–23-ra vezetett néhány perc után ennek köszönhetően. A Lajosmizse nagyon küzdött, nagyon akart, de egyszerűen nem tudott kellően felzárkózni, négy gólnál közelebb nem jutottak. Az utolsó tíz percnek 25–30-ról vágtak neki a csapatok, és ez a különbség a hajráig nem is változott. Bár az utolsó percben a végül 14 gólig jutó Vig kozmetikázott a különbségen, a vendégek 32–35-re nyerni tudtak.

A másik mérkőzés a vendéglátó Kiskunmajsa jól kezdett a címvédő Nemesnádudvar ellen, alig tíz perc elteltével 5–2-re vezettek a hazaiak. Támadásban viszont hét percig volt gólképtelen ezután a Majsa, amit a vendégek ki is használtak, megfordították az eredmény 5–6-ra. A félidő hajrája aztán megint fordulatot hozott, Kanyik vezetésével 7–10-ről 11–10-re fordított a Kiskunmajsa. 

A második félidő még nagyobb csatát kozott, Kovács és Klein jó periódusának hála, ismét fordított a tavalyi bajnok. Az utolsó perchez érve Kanyik hetesével ugyan még feljött egy gólra a Kiskunmajsa, de újabb gól nem született, így a Nemesnádudvar is idegenben tudott nyerni. 

A tabellát így a Kalocsa vezeti 7 pontjával, majd a Nemesnádudvar jön 6 egységgel. A Mizse KC 3, a Kiskunmajsa 2 pontos.   

Mizse KC–Kalocsai KC 32–35 (17–18) 
Lajosmizse. V: Bálint, Hovány 
Mizse: Vig 14 (5), Pécsi 4, Scheil-Horváth 4, Kiss K. 3, Szarvas 2, Giricz 2, Forgács 1, Pető 1, Sápi 1, Árok (k), Rumó (k). Vezetőedző: Németh Kitti 
KKC: Horváth F. 12 (1), Doszpod 6, Papp 4, Torgyik 4, Lakatos 3, Czuczu 2, Dávidházi-Alföldi 2, Bors 1, Horváth G. 1, Kovács N., Szabadi, Tórh G., Schuck (k), Deák (k). Vezetőedző: Dávidházi Sándor
Kiállítások: 4 ill. 8 perc 
Hétméteresek: 5/5 ill. 1/1

Kiskunmajsai KC–Nemesnádudvari NKSZE 21–22 (11–10) 
Kiskunmajsa. V: Nagy, Szekeres. 
KKC: Kanyik 6 (2), Tasnádi 3, Tabajdi 3, Farkas F. 3, Kertész-Farkas 2, Varga Zs. 2, Pajlovics 1, Ágoston V. 1, Ágoston L., Farkas L, Máté-Tóth, Váczi, Abonyi (k). Vezetőedző: Kanyik Árpád 
NKSZE: Simon 4, Klein 4 (3), Kovács F. 3, Juhász J. 3 (3), Várszegi 3, Petrich Daniella 2, Petrich Dorina 1, Vinter 1, Madarász 1, Bergmann, Dániel, Molnár K., Molnár Sz., Mátrai (k), Mendler (k). Vezetőedző: Kleinné Simon Zsuzsanna
Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2 ill. 6/5

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában