Összefoglaló

2024.05.16. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kecskemétre látogatott Magyarország miniszterelnöke csütörtök délután. Orbán Viktor a Hunyadivárosi Közösségi Házban tartott zártkörű rendezvényen találkozott a választókkal, és az önkormányzati, illetve az európai uniós választások tétjéről beszélt. A miniszterelnök lelkesítő beszédében a mobilizálás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy a győzelemhez minden szavazójukra szükség van, és a választás eredménye: háború vagy béke, élet vagy halál kérdése, de beszélt a migráció és a genderpropaganda megakadályozásáról is.

összefoglaló, hírek, legfontosabb hírek
Kecskemétre látogatott Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Bús Csaba

Újabb Tündérszépek-fotózást tartottunk szerdán. Ezúttal két kecskeméti lányt hívtunk el, hogy elkészítsük a portfóliójukat a versenyre.

Letartóztatásban várja a vádemelést az a két fiatal, akiket a kunszentmiklósi rendőrök még tavaly decemberben vettek őrizetbe. A gyanú szerint loptak és raboltak.

Ferrari ide vagy oda, üzemanyag nélkül egy tapodtat sem! Jákob Zolit cserben hagyta luxusautója, hatalmas forgalmi dugót okozott a milliárdos.

Az időkapszulával, amelybe a kisgyermekek által rajzolt óvodájuk is belekerül, üzenünk a jövőnek: a szülők, az óvó nénik, dajka nénik együttes vágya hamarosan megvalósul! Az óvodabővítéssel egy 150 gyermek befogadására alkalmas, korszerű intézményben nevelkedhetnek a gyermekek – mondta az ünnepélyes alapkőletétel előtt Juhászné Szabó Ildikó, Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje vezetője. Az új létesítmény a szintén 75 gyermeket befogadó Lurkópalota tőszomszédságában épül és várhatóan másfél év múlva készül el.

Hagyományosan kalákában, kézi ollóval nyírták a birkákat Kiskunfélegyházán Dora Zsolt gazdaságában a napokban. Az összeszokott kis csapat tagjai – Csuka Zsolt, Dora Zsolt, Fazekas Éva, Kiss-Fekete Katalin, Kasztel Antal és Nógrádi György – nagyobb munkák esetén rendszeresen segítik egymást. Ezek az alkalmak azonban nemcsak a munkáról szólnak, egyfajta ünnep is számukra.

Ferrari ide vagy oda, üzemanyag nélkül egy tapodtat sem! Jákob Zolit cserben hagyta luxusautója, hatalmas forgalmi dugót okozott a milliárdos.

Kiskőrösön, az egyik kertben az egykori Varsói Szerződésben rendszeresített vadászgépekkel találkozhat az ember. Szombaton délelőtt bárki megtekintheti a félelmetes vadászgépeket.

Orbán Viktor miniszterelnök országjáró körútja során csütörtökön Bács-Kiskun vármegyében is járt.

Egy év nyolc hónap fogházra ítélte és négy évre eltiltotta a vezetéstől a bíróság csütörtöki ítéletében azt a kecskeméti férfit, aki 2022. december 18-án halálra gázolt egy édesanyát a Vízmű utca és az Eper utca kereszteződésénél található zebrán. A nő szabályosan kelt át a gyalogátkelőn, amikor L. István vádlott 66–70 kilométeres sebességgel haladt és elütötte, amitől az áldozat a helyszínen meghalt. A férfi védője szerint az ügyben az MVM és az önkormányzat alkalmazottai bűnösek, mivel akkor üzemzavar miatt nem működött a közvilágítás azon a szakaszon, és az okoszebra sem funkcionált, illetve szerinte az áldozat is hibázott. A bíróság a vádirattal egyezően mondta ki a bűnösséget. Az ítélet nem jogerős.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában