Beruházás

2024.04.25. 07:00

Folytatódik az út-, járda- és buszváró-felújítási program Kerekegyházán

A képviselő-testület döntése alapján folytatódik a járda- és buszváró-felújítási program Kerekegyházán. A beruházás költségeit az önkormányzat saját forrásból fedezi. 

Gulyás Sándor

A projekt keretében megvalósul a Kossuth Lajos utcai járda felújítása a Fő – Rákóczi utca – Széchenyi utcai szakaszon, a jobb oldalon. A központi részen a meglévő megsüllyedt térkő járda kerül felbontásra, újra lerakásra, a többi részen új járda épül. Megújul, illetve új járdaszakasz épül a Hunyadi utcában. Elkészül el a Park utca burkolatfelújítása a Kocsis Pál – Dózsa György út közötti 300 méteres szakaszon. A munkálatok hétfőn a Hunyadi utcával, majd a Park utcával kezdődnek, a kivitelezési szerződés értelmében június 15-ig tartanak. A Szabadság utcai buszmegállónál a régi buszváró elbontása és az új utasváró telepítése, térkövezése június végére készül el.  

felújítás, járda, beruházás, buszváró
Folytatódik az út, járda és buszváró felújítási program Kerekegyházán 
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

– A beruházások összköltsége közel 96 millió forint, az önkormányzat tavalyi évi kommunális adó bevétele mindösszesen 24 millió forint. A jelenlegi és számos más sajáterős fejlesztés esetében is a különbözetet a gazdálkodásunk során elért megtakarításokból, továbbá befektetési tevékenységekből származó és egyéb bevételeinkből finanszírozzuk – tájékoztatta a baon.hu-t dr. Kelemen Márk polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában