TeSzedd!

2024.04.22. 14:13

Diákok és tanárok együtt tisztítják meg a szeméttől Bácsalmás központját – galériával

Hétfőn délelőtt 10 osztály közreműködésével 10 helyszínen fogtak hozzá a bácskai település szemétszedési akciójához.

Juhász Jenő

A Hunyadi János Gimnázium udvarán az intézményvezető tájékoztatta a jelenlévő diákokat és pedagógusokat az Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024-es mozgalom bácsalmási megvalósításáról. Majd ezt követően az osztályfőnökök irányításával átvették a munkához szükséges védőkesztyűket, gyűjtőzsákokat és a kiosztott térképek alapján hozzáfogtak a szemétszedéshez. A központi rész (Kossuth és templompark) mellett a környező utcákat is felkeresték a fiatalok a környezet szebbé tétele érdekében.

szemétszedés, akció, Bácsalmás
10 osztály szedte a szemetet Bácsalmáson
Fotó: Juhász Jenő

Márai András, a Hunyadi János Gimnázium igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a TeSzedd! országos és önkéntes szemétszedési akcióhoz az idei esztendőben a teljes gimnázium (diákok, tanárok közösen) csatlakozott. Az előzetes egyeztetések alapján igyekeznek a kisváros minél nagyobb részét bejárni.

Pálmai Zoltán általános iskolai igazgatótól kapott tájékoztatás szerint ők szerdán csatlakoznak az akcióhoz. Az alsó tagozatosok az iskola környékén tevékenykednek, a felsősök pedig a Kossuth-parkot és felső-tagozatos épület környékét tisztítják meg.

A szemétszedés során megtelt zsákok elszállításáról a bácsalmási önkormányzat szolgáltató cége gondoskodik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában