Színes programok

2024.04.25. 17:20

Kutyás bemutató, füstsátor és térzene: nyílt napot tartott a rendőrség Kecskeméten – galériával, videóval

A magyar rendőrség napja alkalmából rendezett nyílt napot a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség kecskeméti épülete előtti téren és az épület udvarában. A nyílt napra nagy számban érkeztek az óvodások, iskolások, akik színes és informatív programokon vehettek részt, és beleláttak a rendőrségi munka érdekességeibe.

Horváth Péter

Hürkecz Zoltán rendőr őrnagy, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a Szent György-napi eseményen bemutatkoztak a különböző szakterületek, így a bűn- és balesetmegelőzési osztály is várta foglalkozásokkal a gyerekeket, akik láthattak rendőrautókat és -motorokat, tűzoltó- és mentőautót, retró rendőrautót, sőt egy határon szolgáló hőkamerával felszerelt terepjárót is.  

rendőrség, nyílt nap, bűnmegelőzés
 Nyílt napot tartott a rendőrség Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

Megismerkedhettek a rendőrök felszerelésével, a kommandósok bemutatták a speciális eszközeiket és fegyvereiket. A katasztrófavédelem munkatársai füstsátorral várták az érdeklődőket, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat is részt vett az eseményen. Emellett kipróbálhatták a gyerekek KRESZ-parkot, a nagyok pedig biztonságiöv-szimulátorban élhették át, hogy milyen is karambolozni. Ehhez egy több mint 15 kilométeres sebességre gyorsuló, ereszkedő ülést használtak, melybe biztonsági övvel rögzíthették magukat a bátrak, és érezhették, mekkora energia szabadul fel egy ütközés során, és milyen fontos az öv használata. Nekünk is volt lehetőségünk ezt kipróbálni, és állíthatjuk, hogy ilyen alacsony sebességnél is megrázó egy ütközés, és messzire repültünk volna, ha nem vagyunk bekapcsolva. Belegondolni is ijesztő, hogy milyen érzés akár csak a megengedett sebességgel haladva is ütközni: a biztonsági öv valóban életet ment. A rendezvény emlékezetes programpontjait jelentette a  kutyás bemutató és Készenléti Rendőrség zenekarának fellépése, az együttes filmzenéket játszott a hallgatóságnak.  

Hürkecz Zoltán elmondta, hogy a szervezet számára nagyon fontos az edukáció, és az, hogy ezt minél fiatalabb életkorban elkezdjék, az adott korosztály nyelvén megszólítva gyermekeket és fiatalokat. Erre kiváló példa a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!, vagyis a KEVE program, melyhez mind több oktatási intézmény kapcsolódik.

Váróczi-Bakos Rita rendőr őrnagy, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy megmutassák a civileknek azt, miképp végzik munkájukat a mindennapokban, és a nyílt nap erre nyújt lehetőséget. Ezzel megfoghatóbbá válik az emberek számára, hogy miből áll a rendőri munka.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában