Silk Dance Nemzetközi Légtánc verseny

2024.04.17. 19:24

A kecskeméti légtornászok aranyérmek sokaságát hozták haza – galériával

Egy igazán emlékezetes, élményekben és eredményekben gazdag hétvégén vannak túl a kecskeméti Fantasy Dance Company Tánc-Sport és Légtornász Egyesület légtornász tehetségei. A III. Silk Dance Nemzetközi Légtánc versenyről aranyérmek sokaságát hozták el.

Sebestyén Hajnalka

Darányi Attila edző, légtornász örömmel elevenítette fel élményeiket. Kecskemét városát képviselték a Szolnokon megrendezett III. Silk Dance Nemzetközi Légtánc versenyen, ahol 31 koreográfiával álltak ki a zsűri és a közönség elé a kétnapos megmérettetésen. 

Darányi Attila és tanítványai aranyérmek sokaságát nyerték a versenyen 
Fotó: Kapott fotó

 Arany-, ezüst- és bronzérmek mellett különdíjakat is elhoztak, sőt az egyesület elnyerte a Legeredményesebb Légtorna Egyesületnek járó különdíjat, melyet Darányi Attila Hortobágyi Károly-díjas artista művésztől és Vincze Tündétől vehetett át, aki egyben az ő mestere is. 

A Fantasy Dance Company Tánc-Sport és Légtornász Egyesület légtornász tehetségei között a legfiatalabb tagjuk 8 éves, a legidősebb 51 éves volt. 

Arany érmet szerzett: Marozsi Letti, Zsidó Boglárka, Bohner Blanka (kategóriagyőztes), Zoltai Mónika, Bujdosó Krisztina és Tóth Katarina duó, Kertes Emma és Halasi Petra duó, Tóth Katarina és Bujdosó Krisztina duó, Torma József, Kertes Emma, Biró Kendra (kategóriagyőztes), Csehó Zorka (kategória győztes), Miskey Nina és Szűcs Emma duó, Lóczi Izabella, Hommer Janka (kategóriagyőztes), Farkas Zoé, Ilyés Zoé, Kocsó Léna, Polgárné Miklós Edina, Polgár Balázs. Ezüstérmet kapott: Komlósdi Eszter, Tornyi Noémi és Tornyi Zsófia duó, Szénás Gréta, Polgár Pandora, Laki Gréta. Bronz minősítést érdemelt ki produkciójával: Bágyi Szonja, Atkári Kinga és Marozsi Dorka duó, Polyvás Luca.

Darányi Attila elmesélte, a tánciskolájuk többi tagja szombaton este felesége, Darányi-Farkas Vera irányításával egy közel 40 perces tánc és légtorna show-val kápráztatta el a közönséget Szentkirályon, a helyi bölcsődei alapítványi bálon. Több olyan légtornászuk is volt, aki a szolnoki verseny után még autóba ült, és a bálon fellépett, majd azt követően vissza ment Szolnokra az eredményhirdetésre.

Az egyesületnél továbbra sincs megállás. Hétfőn a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban a Gyermekek a gyermekekért gálaesten léptek fel, és már készülnek a nyár eleji gálájuk mellett a Hungarian Circus Talent Festivalra, ami a Fővárosi Nagycirkuszban lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában