Túra

2024.04.19. 12:55

Kiskőrösről és Halasról indul az idei Kiskunsági Barangoló Túrakupasorozat

Pecsétgyűjtésre, emlékérem-, kupa megszerzésére hívják a szervezők azokat a túrázni szerető, természetkedvelő egyéneket, családokat, baráti közösségeket, iskolai csoportokat, akik szívesen megismernék Bács-Kiskun vármegye természeti szépségeit és hagyományait.

Gulyás Sándor

Vármegyénk túramozgalmai az év folyamán lehetőséget kínálnak a szabadban történő mozgásra. A kupasorozat kiírói az Eltájolók Turista és Szabadidősport Egyesület, a FUTASZÖG Egyesület, a Hazatalálás Baráti Kör Egyesület, a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület, a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség. 

Sporty,Wooman,Run,In,City,Park,At,Sunset
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A rendezvénysorozat célja, hogy a vármegyében teljesítménytúrát szervező egyesületek túráinak összefogásával ösztönözzék a szervezők a szűkebb hazánk, a Kiskunság természeti értékeinek megismerését, segítve a rendszeres mozgás iránti igény kielégítését. A kupa első túráit április 19-én és 20-án tartják. 

A két napos XX. Petőfi Túra pénteken indult, ahol négy táv (70-40-20-15 kilométer) közül lehetett választani. A kiskunhalasi Halas Hatalmas Hagyományőrző Teljesítménytúrát szombaton tartják, itt öt táv (10-20-30-45-83 kilométer) szerepel a kiírásban. 

Az esemény keretében veheti át az emlékérmeket és a kupákat a tavalyi túrák résztvevői. A nyerteseknek a kupákat a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség, az ingyenes túrarészvételt a kiíró egyesületek ajánlották fel. Az idei Kiskunsági Barangoló Túrakupasorozatra nevezni az igazolófüzet megvásárlásával vagy árának átutalásával lehetséges. (Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület MBH Bank 52500013-11051907).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában