Széchenyivárosi Fiókkönyvtár

2024.04.18. 20:51

Kecskemét műemlékeiről számolt be Kovács Antal

Április 18-án 14:00-tól a Kecskeméten a Széchenyivárosi Fiókkönyvtárban számoltak be a hírös város nevezetességeiről, melyek már a középkortól napjainkig befolyásolják a város látképét.

Orosz Fanni Flóra

1984-ben a Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) április 18-át műemlékvédelmi világnappá nyilvánította. Fontossága nem kérdés: a többszáz éves épített örökségeket világszerte örökös veszély fenyegeti, az idő vasfoga, az ideológiák, háborúk. A műemlékvédelmi világnap alkalmából egy érdekes, Kecskemét város műemlékeit bemutató, virtuális barangolásra várták az érdeklődő közönséget Kecskeméten a Széchenyi István Közösségi Ház első emeletén található Széchényivárosi Fiókkönyvtárban. 

előadás, Kovács Antal, műemlékek
Kecskemét műemlékeiről számolt be Kovács Antal a Széchenyivárosi Fiókkönyvtárban
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az előadást Kovács Antal tartotta, aki már több, mint 20 éve vezet Kecskeméten városnéző sétákat is, így a kecskeméti műemlékeket is úgy ismeri, mint a saját tenyerét. Az előadás elején rövid, átfogó ismertetőt nyújtott a várossal kapcsolatban, majd olyan nevezetességekről mesélt izgalmas részleteket, mint a Cifrapalota, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, vagy éppen a nemrég felújított, páratlan szépségű Városháza.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában