Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda

2024.04.19. 14:38

Idén is megszervezték a kecskeméti egyházi óvodák énektalálkozóját – galériával, videóval

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda harmadik alkalommal rendezte meg a kecskeméti egyházi óvodák számára meghirdetett énektalálkozót pénteken. Egy délelőtt erejéig a gyerekek egy képzeletbeli meseerdő énekes kis pacsirtáivá váltak, és megcsillogtatták énektudásukat. A kicsik vallásos gyermekénekeket, zsoltárokat és dicséreteket adtak elő.

Lizik-Varga Katalin

A gyermekek a találkozó kezdetén légzőgyakorlatokkal és beénekléssel készítették fel hangszálaikat az éneklésre, melyben Czencz Anikó, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda óvodapedagógusa, az intézmény zenei tehetséggondozó műhelyének a vezetője segített nekik.

ének, találkozó, gyerekek
Elismerésként mindegyik kisgyermek oklevelet és egy dalos pacsirtát ábrázoló kerámia medált vehetett át, sőt, könyveket is kaptak.
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az óvodások örömmel hallgatták Varga Katica előadóművész énekeit és gitárjátékát is.

A rendezvényen háromtagú szakmai zsűri értékelte a hallottakat: Kuti József a Kecskeméti Református Egyházközség parókus lelkésze, az igazgatótanács elnöke, Mikesiné Ertl Katalin a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatóhelyettese és Gerhátné Papp Rita, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolaművésztanára, csembalóművész.

A találkozón Gerhátné Papp Rita a zsűri elnöke köszönetet mondott a gyermekeknek, a szülőknek és az óvodapedagógusoknak is azért, hogy részt vettek ezen az alkalmon.

– Mindannyian méltók vagytok arra, hogy a varázserdő pacsirtái nevet viseljétek – bátorította szavaival a kicsiket a zsűri elnöke. Mint mondta, nagyon erős volt a mezőny és látszott, hogy a gyermekek felkészülten érkeztek erre a találkozóra.

Elismerésként mindegyik kisgyermek oklevelet és egy dalos pacsirtát ábrázoló kerámia medált vehetett át, sőt, könyveket is kaptak.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában