Összefoglaló

2024.04.16. 20:37

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy nyolcvan év körüli, lángoló férfit mentettek ki vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Fejérföld úton egy felrobbant házból. Az idős férfi testfelületének közel nyolcvan százaléka megégett, mentőhelikopterrel szállították Budapestre, a Honvéd Kórházba, ahol a gondos és szakszerű ellátás ellenére később elhunyt.

Állásbörze, Kecskemét, egyetem
Állásbörze a kecskeméti egyetemen
Fotó: Bús Csaba

Több száz érdeklődő érkezett a Neumann János Egyetem keddi, 25. Állásbörzéjére, ahol 56, a térségben tevékenykedő cég, szakmai szervezet standján tájékozódtak számos terület álláslehetőségeiről. Az egyetem kecskeméti campusán megrendezett állásbörzén az intézmény duális partnerei, és más vállalatok is bemutatkoztak az ipar és a szolgáltató szektor szinte minden területéről.

Bajai jelölt a lista élén. A Fidesz országos választmányának ülésén április 15-én, egyhangú döntés született arról, hogy a Fidesz-KDNP megyei listáját Vedelek Norbert vezeti.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető gyorshajtása miatt nem tudta elkerülni az ütközést az előtte guruló autóval, ami az ütközés következtében a szemből érkező gépjárműnek csapódott. A baleset következtében a sértett életét vesztette.

A korán érkezett nyárias meleg okán a spárgaszezon is hamarabb kezdődött hazánkban. Általában április közepén kezdenek kibújni a földből a spárgasípok, idén azonban már két hete gőzerővel folyik a szüret a földeken. A bugaci termelő, Fekete István és családja is folyamatosan a spárgaföldön dolgozik, a zöldségek királya ugyanis nagyon gyorsan növekszik, és ha túl nagyra nő, eladhatatlan lesz.

Mi áll a gazdaság stagnálása mögött? Mi várható idén és jövőre? Egyebek mellett ezekről a kérdésekről is szó esett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) vármegyei éves beszámolóján kedden, Kecskeméten.

KultKaszinó néven új rendezvény helyszínnel bővül Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központ. A Rákóczi úton az egykori Úri Kaszinó épületében nyitja meg kapuit a KultKaszinó, ahol egykoron, a 20. század elején az elit társaság klubja működött. A részletekről Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában, aki az első előadást is tartja Lélektánc címmel.

A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. értesítette a felhasználókat, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal április 12-től visszavonta Akasztó községben az ideiglenes átmeneti ivóvízellátást.

Katona József főügyész, drámaíró, a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja Kecskeméten született 1791. november 11-én, 1830. április 16-án pedig szintén szülővárosában ért véget tragikusan rövid élete. Hirtelen halálának helyszínét azóta kettéhasadt kő őrzi, melynél minden évben megemlékeznek a város híres szülöttjéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában