Vádemelés

2024.04.16. 09:38

Halálos baleset: teherautóval hajtott bele az előtte guruló autóba

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető gyorshajtása miatt nem tudta elkerülni az ütközést az előtte guruló autóval, ami az ütközés következtében a szemből érkező gépjárműnek csapódott. A baleset következtében a sértett életét vesztette.

Baon.hu

A vádirat szerint egy budapesti férfi 2023. január 10-én, délelőtt, a tehergépkocsijával a megengedett 70 kilométer/óra helyett mintegy 90 kilométer/órás sebességgel haladt az 53. számú főúton Jakabszállás felől Kecskemét irányába. 

Archív-felvétel
Fotó: Donka Ferenc

A vádlott egy útkereszteződésnél észlelte, hogy előtte, alig pár kilométer/órás sebességgel gurul egy gépjármű. A férfi azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett és jobbra kormányozott, de a sebesség túllépése miatt megállni nem tudott, így a tehergépkocsi a guruló autónak ütközött. A sértett autója átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező autó elejének.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére két hónappal a baleset után meghalt. A szemből érkező gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett,

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint tehergépkocsival lakott területen kívül legfeljebb 70 kilométer/órás sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – írja az ügyészség.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képeken a balesetben részes járművek láthatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában