Hírös Agóra

2024.04.22. 14:34

A Föld napját ünnepelték Kecskeméten – galériával, videóval

Április 22-én a Föld napja alkalmából 600 gyerek fordult meg az Hírös Agórában Kecskeméten, ahol interaktív programokon keresztül sajátíthatták el a zöld gondolkodást.

Orosz Fanni Flóra

Az első Föld napját 1970. április 22-én tartották, azóta pedig ezen a napon minden évben különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld megóvására. Így történt ez Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban is, ahol több száz diák vehetett részt különböző interaktív programokon. 

föld napja, program, Hírös Agóra
Az érdeklődők interaktív programokon keresztül sajátíthatták el a zöld gondolkodást
Fotó: Bús Csaba

Kecskemét városa és a Hírös Agóra közös szervezésében a gyerekek fából készült ügyességi és logikai játékokkal ismerkedhettek, földgömbök segítségével tehettek képzeletbeli világkörüli utazást, de számos gyógynövényt és virágot is megkóstolhattak. Az esemény a “Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" jelmondatával is arra biztatta a fiatalokat, hogy a közösen megtett apró lépésekkel is óvhatjuk környezetünket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában