Programsorozat

2024.04.19. 12:25

A digitalizációs és marketingtrükkökről tartottak workshopot Baján

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országosan hirdette meg a Szövetségben a vállalkozókkal című projektet, amit a területi kamarák ültetnek át a gyakorlatba. A gazdaságilag kevésbé fejlett területeken információs előadásokat, workshopokat, üzleti reggelivel egybekötött tájékoztatókat, klubokat szerveztek és szerveznek a vállalkozók részére.

Márton Anna

A programokon több témában meghívott előadóként szakemberek tartanak előadásokat, interaktív workshopokat.

workshop, előadás, előadó
Ballai Máté IKT tanácsadó és Györökné Mészáros Eszter képviseletvezető
Fotó: Márton Anna

Bács-Kiskun vármegyében Kalocsán, Kiskunhalason és Baján valósulnak meg ezek a programok, mindhárom helyszínen tartanak workshopot, üzleti reggelit és klubokat. Ez utóbbiak szakirányúak, így Baján hamarosan Kézműves és Járműipari klubot szerveznek, de nemrég összehívták a HR klub tagjait is. Továbbá a jövő héten rendezendő Gasztro klub fő témája a Bajai Hajómalom Egyesület története és szerepe Baja turizmusában lesz.

A mesterséges intelligenciáról, digitalizációról pedig május 9-én tartanak üzleti reggelit, szintén Baján.

– Minden területen kicsit másképp valósulnak meg a rendezvényeink, melyeket az év első felében, június 30-ig szervezünk meg. A későbbiekben remélhetőleg lesz még folytatás, és más témakörökben is rendezhetünk hasonló eseményeket – részletezte hírportálunknak Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviseletének vezetője. Hozzátette: jelenleg még ismeretlennek számít a programsorozat, mivel ez az első ilyen projekt. De a tapasztalat az, hogy a vállalkozók szívesen fogadják a budapesti, kecskeméti szakértőket, előadókat, akiktől kérdezhetnek, saját vállalkozásaik tekintetében tanácsot is kérhetnek.

– Leginkább 15–20 fős rendezvényekről beszélhetünk, ezért átláthatóak, beszélgetősek a programok. Sokszor az előadókkal az előadásokat, workshopokat követően hosszan egyeztetnek a résztvevők, akikkel saját vállalkozásaik problémáját is meg tudják beszélni. Reméljük, hogy hamarosan be fognak kerülni a köztudatba ezek a lehetőségek – mondta Györökné Mészáros Eszter képviseletvezető.

A programsorozat legutóbbi állomásaként Digitalizációs és marketingtrükkök a gyakorlatban címmel tartottak workshopot április 18-án Baján, a Sobri Halászcsárdában, ahol Ballai Máté IKT-tanácsadó és Berta Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezetője és tulajdonosa tájékoztatta a jelenlévőket. Az előadók részletesen beszámoltak arról, hogy mire használhatják az informatika vívmányait a vállalkozások, illetve ismertették az eredményes online értékesítés és reklámozás alapjait. 

DSC_0076
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában