Támogatás

2024.04.25. 06:50

Huszonnyolc gyermeket fogadhatnak az új bölcsődében Kiskunmajsán – galériával, videóval

A Petőfi utcában szerdán lerakták annak a bölcsődének az alapkövét, amelynek létesítésére 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata. A projekt keretében két csoportszobás, 28 kisgyermek befogadására alkalmas bölcsőde épülhet fel.

Tapodi Kálmán

– A mostani képviselő-testület már a második bölcsődét építi Kiskunmajsán, mert van rá igény. Egyrészt azért, mert a szülők úgy gondolják, hogy szükséges nekik visszamenni a munkaerőpiacra, másrészt pedig biztonságban és egy olyan környezetben szeretnék tudni gyermekeiket, ahol féltő szeretet veszi őket körül – hangsúlyozta az alapkő ünnepélyes elhelyezése előtt Patkós Zsolt polgármester. A városvezető úgy vélekedett, hogy egy bölcsőde nagyon fontos intézménye az önkormányzatnak, hiszen ott azokról a gyerekekről gondoskodnak, akik hordozzák a város jövőjét. 

bölcsőde, alapkőletétel, beruházás
Huszonnyolc gyermeket fogadhatnak az új bölcsődében Kiskunmajsán
Fotó: Tapodi Kálmán

Mint elhangzott: igen hosszú volt az út alapkőletételéig. Az önkormányzat képviselő-testület 2021-ben döntött a pályázat beadásáról, majd 2022. júliusában írták alá a támogatói szerződést. A közbeszerzést tavaly júliusban írták ki, ami idén márciusban zárult. A kivitelezésre tizenhét ajánlat érkezett, melyek közül a Mobil-Irodabútor Kft. lett a kiválasztott. A kivitelezési munkák  április végén megkezdődnek, várhatóan jövő januárjában zárulnak az épület műszaki átadásával.

Az új bölcsőde időkapszuláját Patkós Zsolt, Pálfi Anita a Ciróka Bölcsőde vezetője, a kivitelező részéről Rauschné Hlavati Marianna, valamint egy volt bölcsődés és verset is mondó óvodás, Fülöp Dániel helyezték el.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában