Hírek

2007.03.21. 10:13

Szilvásy: nem valószínű szélsőségesek fellépése

A közeljövőben nem valószínű a szélsőséges szervezetek fellépése - mondta Szilvásy György kancellárminiszter szerda reggel a Nap-keltében.

BAMA

A politikus cáfolta, hogy ő korábban "terroristaveszélyről" beszélt volna. Szilvásy szerint ő mindig arra figyelmeztetett, hogy "szélsőséges szervezetek rá akarnak épülni" az ünnepi rendezvényekre. Ebből a figyelmeztetésből a Fidesz és a sajtó szóhasználatában lett "terrorveszély". A miniszter úgy véli, hogy mostanában már nem várható a szélsőséges szervezetek fellépése, hiszen nincsenek olyan rendezvények, melyeket saját céljaikra felhasználhatnának. A politikus megfelelőnek nevezte a rendvédelmi szervek működését március 15-én, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "a véleményüket kifejezni akaró embereket nem szabad távol tartani az utcától".

A politikai feszültség fenntartásáért Szilvásy továbbra is felelősnek tartja a Fideszt. Szerinte a - még nem lezárult - kordonbontási ügy után az "egyszerű állampolgár" úgy gondolhatja: ha a Fidesz képviselői törvénytelenül léphetnek fel, akkor neki sem kell betartani a törvényeket.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!