Közélet

2006.05.28. 13:43

Házilag barkácsolta a húszezreseket

Megoldották a kiskunfélegyházi rejtélyt a zsaruk. Kiderítették, hogy ki cserélte ki Mariska néni 3.6 millió forintját hamis húszezresekre.

BAON

Megőrzésre adta oda a pénzét még 2004-ben a keresztlányának a 84 éves kiskunfélegyházi asszony. A rokonok 2005. tavaszán adták csak vissza a rájuk bízott összeget, hosszú huzavonát követően. Ezért Mariska néni idén áprilisban, amikor ismét kórházba vonult, a készpénzt már nem a keresztlányára, hanem a szomszédasszonyára bízta. Ám a pénz átszámolásakor kiderült, hogy a néninél nem valódi húszezresek, hanem 177 darab fénymásolt „bankó” volt. Három igazi húszezressel takarva.

Kollégáink most fejezték be az ügyben a nyomozást – adott ma tájékoztatást Hortobágyi István rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kiderült, hogy a néni pénzét a keresztlány fia „nyúlta le”. Majd fénymásolóval készített helyettük hamis húszezreseket, az A4-es papíríveket pedig egy közönséges fényképvágóval darabolta fel húszezres méretű és formájú „bankókra”. A főkapitányság nyomozói a jövő héten továbbítják vádemelési javaslattal az iratokat az ügyészségre. A keresztlány fia egyelőre szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!