Kultúra

2015.06.24. 17:01

Gyermekrajzok a környezetvédelemről

Összesen 757 diák ragadott ceruzát, ecsetet, zsírkrétát, és alkotott három természetvédelmi témájú rajzverseny keretében.

Hraskó István

A Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet a főtéri felújítás kapcsán nemrég indította el a Környezetünk ezer arca programot, és azon belül a Környezet- és Természetvédő Fotósok (KÖRTE) Körét, amely az általános iskolások között hirdette meg a versenyeket. A Föld Napja gyerkőc szemmel, Olajszennyezés helyett és Természeti értékeink – ebben a három témakörben várták a szervezők a rajzokat. És nem is hiába, mert rengeteg diák nevezett. Végül 47 alkotás jutott be a döntőbe és 17 díjazott lett. Hét díjat zsűri ítélt oda, tíz díj sorsa pedig internetes szavazáson dőlt el.

A díjakat – plüssmackókat, sportszer-utalványokat, sporttáskákat, hátizsákokat – hétfőn adta át Mák Kornél alpolgármester, Pintér Tamás, a Decathlon kecskeméti áruházának igazgatója és Brindza Attila, a polgármesteri hivatal projektmenedzsere a Piarista iskolában. Az előcsarnokban a művek egyébként egészen péntekig megtekinthetők, Graczáné Tóth Andrea természetfotóival együtt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Tóth Katarina az óceánok, tengerek olajszennyezésének veszélyére hívta fel a figyelmet rajzával
[/caption]Szamler László, a versenyeket szervező szociális szövetkezet ügyvezető elnöke elmondta: a környezetvédelem, a környezettudatosság, az épített környezet iránti felelősség kialakítását minél fiatalabb korban el kell kezdeni, így a gyerekekben korán kialakul a természetet és az épített környezetet iránti tisztelet, belső motivációjuk révén pedig a valódi értékek védelmében cselekvő, tudatos fiatalokká válnak. Persze nélkülözhetetlen a környezettel kapcsolatos tudás minél szélesebb körben való megosztása, a megszerzett tudás hétköznapi rutinba való beépítése is.

A díjazottak

Váradi Kitti, Csabai Krisztina, Zalai Viktória Mária, Tóth Katarina, Máté -Tóth Eszter, Vidács Nelli, Vezendi Vivien, Vidács Dorina, Romhányi Kitti, Bartucz Anna, Kanjo Tamara, Márton Milán Bence, Király Barnabás László, Gál-Kiss Zsuzsanna Fiona, Gera Viktor , Gergely Gábor, Nádasdi Anna. A felkészítő tanárok: Graczáné Tóth Andrea, Benéné Nagy Nóra, Timbuszné Sóber Anikó, Hercz Szilvia, Radnai Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!