Sportos nyár

Mester-Horváth Nikolett

Ezen a nyáron nem lehet okunk panaszra. Már, ami a sportesemények mennyiségét illeti. Szinte szüntelenül élvezhetjük az emberi teljesítő- és állóképesség határait feszegető, címeres mezt viselő honfitársaink minden tiszteletet megérdemlő munkáját. Június második hetétől úszóinknak, atlétáinknak és focistáinknak is szurkolhattunk.

Rear,View,Of,Four,Young,Male,Friends,Spending,Evening,Indoors
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A Belgrádban megrendezett vizes Európa-bajnokság magyar szempontból minden idők legszebb eredményét hozta. 27 dobogós helyezéssel, 10 arannyal, 9 ezüsttel és 8 bronzzal zárták sportolóink a versenyt. A magyar futball-válogatott ugyan nem jutott tovább csoportjából, de utolsó pillanatig tartó küzdelmükkel kiérdemelték a szurkolók megbecsülését. A római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon pedig még büszkébb lehetett a Bács-Kiskun vármegyei szív, ugyanis a kiskunhalasi születésű Halász Bence túlszárnyalva idei legjobbját, ezüstérmet nyert kalapácsvetésben. A párizsi olimpia pedig még csak ezután, június 26-án kezdődik. 

Micsoda sportos nyár ez! Mintha kicsit meg is változna a levegő az ilyen versenyek alkalmával idehaza. A sikerek, a sportolói küzdelmek és a szurkolás ugyanis a nehezebb időkben is a nemzeti egységet erősítik. Bár a győzelem nem a miénk, de a büszkeség, amit minden magyar érezhet az éremátadáskor semmihez sem fogható. Ezek a sportolók egy nemzet napjait teszik szebbé, miközben a maximumot hozzák ki magukból. Mi többet kívánhat egy ember?