Strandolásra fel!

Maksa Balázs

Sokunk nagy örömére a héten végre beköszönt az igazi nyár, elkezdődhet az idei strandszezon. Az elmúlt hetek szokatlanul hűvöskés időjárása miatt ez idáig elmulasztottuk felállítani a kerti medencénket – pedig tavaly ilyenkor már bőven lubickoltunk a vízben –, de a héten azt hiszem, hogy időszerű lesz a korántsem egyszerű hadművelet elvégzése.

A medenceállítás amekkora öröm, akkora bosszúság is. Legalábbis számomra. A procedúra igencsak idegörlő, a medence alapos tisztítása, a több órán át tartó feltöltés és a víz megfelelő kezelése igazi sziszifuszi játék. Arról nem is beszélve, hogyha igazán szép, kristálytiszta vízben szeretne az ember pancsolni az egész szezon alatt, akkor rengeteg feladattal jár a medence gondozása.

Technikailag lényegesen egyszerűbb lenne elugrani valamelyik strandra, de a rohanó hétköznapokban, idő hiányában sokkal kézenfekvőbb és barátságosabb megoldás, ha csak a kertig kell kimenni a házból. Az anyagiakról nem is szólva: noha az otthoni medence gondozása sem éppen olcsó, mégis tízezreket spórolhat az ember ahhoz képest, ha egy négytagú családdal csak heti egyszer menne ki a strandra, és még tömeg sincs. Így hát marad a szezon végéig tartó munka, melyet akár mindennap megkoronázhatok egy kellemes délutáni, esti csobbanással, és az örömmel, amely a kisfiam arcára kiül, valahányszor megmártózhat a hűsítő vízben.