Vélem-én

2016.10.24. 10:51

Csoda szárnyas

Jó dolog lehet egy olyan helyen dolgozni, ahol az ember reggel bemegy a munkahelyére, és estére meg annyit termel, hogy abból egy jó minőségű új autót tud vásárolni.

Barta Zsolt

Tavaly a legmagasabb hazai bérjövedelem 1 milliárd 757,4 millió forint volt. Ezt egy állampolgárunk kereste meg. Ez áll egy NAV jelentésben. Óránként több mint 800 ezer forint ütötte a markát annak a személynek, aki ennyit keresett tavaly. Jó dolog lehet egy olyan helyen dolgozni, ahol az ember reggel bemegy a munkahelyére, és estére meg annyit termel, hogy abból egy jó minőségű új autót tud vásárolni. Összehasonlíthatatlanul többet tesz zsebre, mint a miniszterelnökünk, pedig a kormányfőnek akad elég dolga. Tízmillió ember életét jobbá tenni nem könnyű feladat még akkor sem, ha az ország évről évre jobban teljesít.

Nos, a milliárdos valamit tudhat. Ez a pénz ugyanis annyi, amennyit csaknem ezer ember keres meg átlagosan egy évben. Rá lehet mondani, hogy ő korunk hőse. Az egykulcsos adó is őt segíti. Az ilyen embernek azonban már nem dolgoznia, hanem tanítania kellene és megosztania a tudását a magyar nemzet tagjaival. Elmondani mindannyiónknak mi is a siker titka. A polgáraink egy része ugyanis nincs teljesen tisztában azzal, merre is keresse az anyagi felemelkedés lépcsősorát. Ezért mentek ki százezrek Németországba és Angliába.

Pedig az aranytojást tojó tyúkot a Kárpát-medencében is meg lehet találni. Az 1 milliárd 757 millió forintot kereső emberünk ugyanis megtalálta. Azonban csak kevés kapirgálhat a Duna és a Tisza környékén. Annyi biztosan nincs, hogy minden családnak jusson egy-egy csoda szárnyas. De ha tyúk nincs legalább lenne néhány csibe, nagyon sokan ugyanis milliárdok helyet beérnék annyi bérrel, amiből tisztességesen meg lehet élni.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában