Vélem-én

2011.01.12. 18:26

Csupa öröm az életünk

Szerintem éppen itt az ideje a tavasznak.

Kubatovics Tamás

Minap koradélután egy bajai köztéri, ezért nem hivatalos hőmérő 20 Celsius fokot mutatott, ami egy Sugó-parti hobbi sütkérezéshez elfogadható hőmérséklet és a kabát alatti amatőr izzadáshoz is elégséges feltétel. A tavaszra utaló jelként értékeltem az udvarunk egyik szegletében honos hóvirágok mozgolódását is.

Tehát félre dobhatjuk téli busongásunk, és eluralhatja napjainkat a boldogság. Már megérte, hogy 2011 van! Nekem például nagy öröm a kormányablakok megnyitása. Szinte aludni se bírok az izgalomtól. Igaz, a megyeszékhelyen megnyitott hivatal távol van tőlem és a mi környékünkön élőktől, de reménykedünk, hogy majd hozzánk  is eljut ez az újítás.

Bizonyára így lesz, a hivatalok életéhez tudvalévőleg hozzá tartozik a sokasodás, ami minden adófizető álmában titkos vágyként szerepel. Addig meg, költségtakarékos megoldásként, átugorhatunk Szekszárdra, ha nem bírjuk kormányablak nélkül.

Egyébként más történések is jelzik a kikeletet, illetve megérkezésének szükségességét. Láttam már motorost az úton, és a közlekedésiek is előbújtak vackukból. Sőt, útjavító is került már szemem elé! Pedig nem sok munkája lehet. Alig van az utakon lyuk. Mind kátyúba veszett. De ott sem látható, mert a gödör aljára került. Amit elnyelt az aszfaltban kialakult árok. Micsoda szerencse, hogy ez egyre kevesebb közlekedőnek okoz majd problémát! A hőmérséklettel párhuzamosan emelkedő üzemanyag árak elérték, amit az egészséges életmódot népszerűsítő kampányok nem tudtak: kiszállnak járgányaikból az autósok. Vagy már ennek sem tudunk örülni?!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában