Vélem-én

2010.06.24. 19:09

Alföldi sörkóstoló

Bevallom őszintén, nem vagyok nagy sörivó – a borokra szavazok – de évente egy-két alkalommal azért legurítok egy-egy pohár jóféle sört a torkomon, – ha másért nem, a kánikula izzasztó mellékhatásai ellen, de méginkább a társaság kedvéért.

Magyarvári Annamária

A legális poháremelgetésre egyébként nyáridőben van is bőven alkalma a hírös város polgárainak, hisz ilyentájt egymást érik a sör-és borutcák, no meg a különböző kísérő-és fesztiválrendezvények a városközpontban.

Nekem ezzel, no meg a kulturált, beszélgetős, világmegváltós társasági italfogyasztással nincs is semmi bajom. Illetve mégis akad egy: az, hogy az idén még nem volt alkalmam személyesen megjelenni a faházak vonzáskörzetében. Valahogy úgy jött ki a lépés, hogy vagy a kánikula maradt el, (s helyette kiadós eső, vihar jött) vagy a baráti kör nem tudta egyeztetni, mikor is tegyük tiszteletünket a főtéren.

Így – nagy sajnálatomra – idén egyelőre csak a szomszédok és ismerősök benyomásaira, élménybeszámolóira tudok támaszkodni, s ez bizony nem egységes: van, aki hetente többször iszogat baráti társaságban hajnalig, – s kiváló hangulatú poharazgatós estéket emleget –, mások viszont arra panaszkodnak: piaszagú kocsmaváros lett Kecskemét az Aranyhomokon, ahol most már a hétvégék mellett a hétköznapokon is hajnalig dorbézolhatnak az utcán az alkoholmámoros fiatalok, középkorú fenegyerekek.

Kétfajta vélemény, egyazon rendezvényről, ugyanarról a városról. Ettől (is) szép a világ. No meg a jó hideg csapolt sörtől – erősít rá a kollégám. Meggyőzött. Veszem is a cuccom, és indulok: felmérem a faházak kínálatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában