Vélem-én

2010.04.21. 22:12

A fél világ bámulhatja ha meztelenül napozunk a kertben

Tíz ország ombudsmanjai írtak alá nyílt levelet, amelyben kifogásolják, hogy a Google semmibe veszi a magánélet sérthetetlenségét, például az utcanézegető szolgáltatásával.

Takács Valentina

Rendesek, hogy próbálnak bennünket megóvni, mert rajtuk kívül ezt már senki nem tartja fontosnak. Régen, ha valaki túl ismert volt egy adott városban, akkor máshova ment szórakozni, ott a kutya sem törődött vele.

Manapság a bulifotók percek múlva az interneten vannak. Sőt! A műholdaknak köszönhetően a saját zárt kertünkben és magányunkban is csak akkor napozhatunk meztelenül, ha elfogadtuk, hogy azt a fél világ bámulhatja.

Fokozni azonban még ezt is lehet, hiszen az emberek döntő többsége már a saját magánéletét sem akarja sértetlenül megőrízni. Érdemes megnézni a közösségi portálokat, valami elképesztő, hogy sokan mennyi adatot, információt képesek kiadni önmagukról. Végig sem gondolják, hogy ezeket nem csak az ismerőseik olvasgatják, hogy ezzel védtelenné válnak.

Ugyanakkor hozzájárulnak egy gazdag adatbázis létrehozásához, ami bomba üzlet, hiszen a hivatásuk, vagy a hobbijuk alapján megszórják őket különböző ajánlatokkal. Ezek után mi haszna van még az ombudsmannak?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában