Vélem-én

2009.05.11. 22:53

Mitől lesz itt új világ?

Új korszak kezdődött Pécset. Hétfőtől. Mert vasárnap torony magasan nyert a polgármester-választáson Páva Zsolt Szili Katalinnal szemben.

Szerdahelyi Csaba

Fidesz - MSZP: 1:0. Lesz ez még több is. A június 7-ei EP-voksoláson, majd a következő országgyűlési választásokon. Az ország jó részének, s az eredményt ismerve, Pécsnek, most egy időre elege lett a szocialista irányításból. Bár az embereket ismerve, sokan nem észérvek alapján döntenek, hanem zsigerből vetik el azt, ami hosszú éveken át immár nem hozott, de vitt.

Szili Katalinon lehet röhögni, hogy anno államfő nem lett, most meg pécsi polgármester, de ő legalább megpróbálta. Más kérdés, hogy a helyében nem tartanám elfogadhatónak a vereséget. Mert az nem lehet érv, hogy a pártjához képest kétszer jobban teljesített. Ettől a kudarc mégiscsak csúfos. Kevesen gondolták, hogy ekkora lesz a különbség kettejük között. A legkevésbé az a kétezer szocialista aktivista, akit valakik balga fejjel rászabadítottak a baranyai megyeszékhelyre - ezzel végképp el is dőlt mindent. Az emberek, köszönik, nem kérnek a hasonló direkt agitálásból. Sem.

Páva Zsolt márcsak hivatalból is optimista. Pedig szoci többséggel szemben vezeti a várost. Mit mondjak, nem egyszerű a helyzete. Ahogy a Fideszé sem az. Hiszen ha nem lesz előrehozott választás, akkor egy év alatt bebizonyosodhat, hogy rövid idő alatt senki nem képes érdemben válságot kezelni, elmozdulni a holtpontról, jövőképet mutatni. Ekként Pécs mindkét politikai oldalon hivatkozási alap lehet. Persze és magyar szokás szerint a másik pocskondiázására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában