Vélem-én

2007.01.22. 17:47

Ajándékozzon bluest kedvesének!

Az Otthon teázót úgy megtöltötték a blues akkordok péntek este, hogy amikor már egy sem fért el a teremben, elkezdtek kiszivárogni az ajtó alatt, meg az ablak résein. Az utcán meg a diszkóbulikba igyekvő emberek nem győzték kerülgetni a lassan, mélázva kúszó, máskor meg az esőfelhőkbe villámként hasító hangokat.

csenki

Akik meg bent ültek? Nos, azok tátott szájjal bámulták Petendi Tamás és Ifj. Katona Tamás virtuóz gitárjátékát. A két fiatal gitáros alkotta Double Magic Tom ugyanis olyat produkált, amire nem volt mostanában példa városunkban.

Olyan volt a két srác, mint egy-egy gőzös. Kazánfűtőstül, masinisztástul, mindenestül. A közönség felült a kocsikra, ők meg pakolták a szenet, izzították a kazánt, gázt adtak és fékeztek, át Texason, kanyar Washington felé, kis vuduzás Seattle-ben, aztán tovább és tovább. Nagyon együtt voltak. Úgy, hogy közben vagy 200 kilométerre laknak egymástól, mely, ugye, ellehetetleníti a közös gyakorlást. És mégis. Mintha mindig is ismerték volna egymást, mintha zenész őseik is már együtt nyomták volna a bluest. Meg azok ősei is. Mintha már bölcsőjük is egy Fender gitártokja lett volna…

Szóval nagy buli volt, hosszú, de cseppet sem unalmas menetekkel, fantasztikus témákkal, kellemes énekhanggal, és ifj. Katona Tamás néhány saját számával. Ilyen volt a Blues for You című szerzemény, melyet kedvesének írt, és énekelt. Gondolom, nem először, de az ifjú hölgy csinos arcán most is nagyon boldog mosoly ült. Nem csoda. Nem sokan kapnak igazi bluest ajándékba.

Akik ott ültek, hujjogtak, tapsoltak a teázóban, valószínűleg visszatérnek az Ifjúsági Otthon Tükörtermébe február 22-én, ahol ismét kezdetét veszi a varázslás, és a nagy utazás. Aki meg nem volt ott, azok megtudják azoktól, akik ott voltak. És akkor, ha kellemes órákat akarnak, ők is elmennek oda. Mert ezt a koncertet nem szabad kihagyni!

Aki egy fantasztikus bluest szeretne ajándékozni kedvesének, de nem tud gitározni és énekelni és zenét szerezni, vigye el a DTM koncertre, és a hála garantált.

Kapcsolódó cikk:
Jimi Hendrix él!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában