jegyzet

2020.02.05. 06:30

Nem kellenek

Pajor-Gyulai László

A gesztust akár szépnek is mondhatnánk: egy klub köszönetet mondott az egyik játékosának. Igaz, ez idény közben kissé kétes értékű, mert azt jelenti, hogy nem a tervezett módon, a szerződés lejártával vagy egy kerek bajnoki esztendő lezárásával jár együtt a hála, hanem idő előtti válásról van szó. Az időzítés nyilván véletlen, de egy másik futballistáról is ugyanazon a napon derült ki, és szintén váratlanul, hogy eddigi kenyéradója mással képzeli el a jövőt, csak éppen itt eddig

nem hangzott el köszönet, csupán egy döntés: hétfő óta az ifikkel kell edzenie.

Nem kis nevekről, a 33 éves Dzsudzsák Balázsról és a 29 esztendős Kádár Tamásról van szó. A magyar válogatott csapatkapitánya 2016 óta futballozik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda együttesét erősítette, majd 2018-ban az al-Ittihad Kalba játékosa lett.

A szerződése nyárig köti­ oda, a menedzsere pedig nemrég azt nyilatkozta, a klubja kezdeményezte a hosszabbítást, Dzsudzsák Balázs jól érzi magát Kalba városában, ám a távozás sem elképzelhetetlen, érkeztek már ajánlatok, de természetesen már nem topligákból és nem is Európából.

Természetesen... Így múlik a korral a világ dicsősége: egykor Dzsudzsákot álmodták a szurkolók a Juventusba, a Liverpoolba és még egy sor elit klubba, de tudjuk, a mahacskalai szerződés óta erre már esély sem nyílt. Most az arab egyesület a Twitteren tette ki a képét azzal a felirattal, hogy „Thank you Dzsudzsak”. A helyi sajtó úgy tudja, a Vitesse-től érkező, egykor holland utánpótlás-válogatott Navarone Foornak kell a hely a szűkre szabott idegenlégiós keretben.

Kádár Tamás novemberben játszotta a 100. meccsét az ukrán Dinamo Kijevben, szerepelt az előkészületi mérkőzéseken, gólpasszt is adott, így váratlanul érhette, hogy hétfő óta az ifjúsági csapattal kell edzenie. Helyére a 20 éves, ugyancsak belső védő Olekszandr Romancsukot vitték fel a felnőttek közé, és mindez azt jelenti, hogy az 59-szeres magyar válogatott Kádárnak is új csapatot kell keresnie.

Persze a sors ilyen, az idősek kikopnak, jönnek a fiatalok, de gondoljunk bele: sorsdöntő meccsek előtt álló válogatottunk két kulcsemberéről mondta ki a klubjuk, hogy már nem kellenek. Akiknek a hiánya nekünk gyengülés, Kalbában és Kijevben már erősítés.

A magyar légiósok közül Dzsudzsák és Kádár mellett csak Bese Barnabás, Korhut Mihály és Nagy Dominik játszik (játszott) rendszeresen, most maradnak hárman, ám ők csak ritkán kezdenek a válogatottban.

Nehéz most irigyelni a kapitányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!