Sport Hírek

2006.10.17. 08:49

Negyed óra alatt eldőlt a mérkőzés

Két hasonló képességű csapat mérkőzésére számíthattak a nézők.

-

Lakitelek, 150 néző. V.: Fülöp (Eke, Ámán).

Lakitelek: Varga – Ézsiás (Molnár), Tóth, Kalics, Makra, Balla, Magyar (Újváry), Vidákovics (Verebélyi), Fórizs, Kocsis, Budai (Bodor). Edző: Ézsiás Gábor.

Dunavecse: Losonczi – Kothencz, Baukó, Krepsz (Horváth), Szabó (Guttman), Felföldi, Verbóczki, Oszlánszki (Pandur), Zsolnai, Korsós (Gelencsér). Megbízott edző: Guttman Zsolt. Gólszerző: Vidákovics 2, Fórizs 2 ill Zsolnai. Sárga lap: Kalics, Balla, Vidákovics, Fórizs ill. Szabó, Gelencsér.

Kitűnt: Vidákovics, Fórizs, Tóth ill. Zsolnai. Ifi: 3-0.

4. perc: Vidákovics 22 méteres szabadrúgása védhetetlenül csapódott a kapuba, 1-0. 10. perc: Magyar a jobb oldalon száguldott el, majd ballal középre adott. Fórizst senki sem fogta, így öt méterről könnyen a hálóba pofozta a labdát, 2-0.

15. perc: Vidákovics a félpályáról végzett el szabadrúgást. A jobb oldalon kiugratta Ballát, akinek beadására Fórizs érkezett, és ismét a hálóba talált, 3-0.
30. perc: Zsolnai keresztbe futott a tizenhatos előtt, majd lövésre szánta el magát. A labda nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.
48. perc. Verbóczki 25 méterről leadott szabadrúgását Varga a jobb alsó sarokból tolta szögletre.
53. perc: Kothencz 30 méteres szabadrúgása megpattant Varga előtt, s csak kiütni tudta a labdát, ami Zsolnai elé került. A csatár nem hibázott, 3-1. 58. perc: Vidákovics a kaputól huszonkét méterre végzett el szabadrúgást. Losonczi rosszul állította fel a sorfalat, így a labda utat találta a hálóba, 4-1.

Két hasonló képességű csapat mérkőzésére számíthattak a nézők. Sajnálatos módon az elmúlt héten Sümegi József, a vendégek játékosedzője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy műteni kellett, így helyette Guttman Zsolt vette át a csapat szakmai irányítását.

A hazaiak már a mérkőzés elején meglepték a vecseieket egy szabadrúgásgóllal. A ballábas Vidákovics olyan jól és erősen lőtte meg a labdát, hogy Losonczinak még arra sem volt ideje, hogy a kezét felemelje.

Nem kellett sokat várni a második találatra sem, ami Fórizs szemfülességét dicséri. A harmadik találatnál ismét ő jeleskedett, s már 3-0-ra vezetett a Lakitelek. Ezt követően a hazaiak érthetetlen módon „feladták” a középpályát és magukra hozták az ellenfelet.

A második játékrészben egy jól eltalált szabadrúgás után szépítettek a vendégek. Zsolnai – aki végig kitűnően játszott – kotorta a labdát a hálóba. Nem sokkal később Vidákovics válaszolt: a lakiteleki játékos ugyancsak szabadrúgásból talált be. A mérkőzés hátralévő részében egyik csapatnak sem sikerült találatot elérnie.
A hazaiak a gyorsan megszerzett háromgólos előny birtokában taktikusan, okosan játszottak, s megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Ézsiás Gábor: – Átérezték a fiúk a helyzetünket, lényegesen feljavult a játékunk az előző hetihez képest. Mentálisan is sokat javultunk. Ennek és néhány jó teljesítménynek köszönhető, hogy sikerült győznünk.

Guttman Zsolt: – Az első félidőben tíz percet adtunk az ellenfélnek, amit taktikusan ki is használtak. El is döntötték a mérkőzést. A félidőben megpróbáltam pszichésen hatni a csapatra, sajnos ez kevés volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!