Sport Bács-Kiskun

2016.10.05. 13:48

Ki Prágában, ki Pécsett jeleskedett

Országos bajnokságon és nemzetközi megmérettetésen gyűjtötték az érmeket a Kecskeméti TE súlyemelői. Az edzőjük, Bálint Csaba nagyon bizakodó a jövőt nézve.

Borbély Károly

Az elmúlt hetekben nagyon sűrű programja volt a Kecskeméti TE utánpótláskorú versenyzőinek, az U15-ös és az U17-es országos bajnokságon léptek dobogóra. Az U15-ösök mezőnyében induló Árva Cintia számára a megmérettetés válogató verseny volt az Európa-bajnokságra. Cintia az 53 kg-os súlycsoportban 116 kg-os (53; 63) teljesítménnyel aranyérmet szerzett, egy korosztállyal feljebb, az ifjúsági mezőnyben pedig ezüstérmes lett. Abszolút versenyben a két korosztályt nézve a harmadik legeredményesebb lett. A KTE sportolója az ob után a magyar válogatott tagjaként 48 kilogrammos súlycsoportban a Lengyelországban megrendezett U15-ös Eb-n mutatkozott be, ahol szakításban 50, lökésben 64 kilogrammot teljesítve az ötödik helyen végzett, és csak testsúllyal maradt le a negyedik helyről. Cintia a magyar válogatott egyik legeredményesebb versenyzőjeként tért haza a viadalról. 

A fiúk U15-ös mezőnyében Kasza-Kovács Pál (50 kg) és Árva László (62 kg) képviselte a hírös városi klubot a Tamásiban rendezett ob-n. Előbbi ötödik helyen végzett (40;62), míg utóbbi ezüstérme lett. Mindketten meghívást kaptak a Pécs Város Bajnoksága I. osztályú versenyre, ahol mindketten megjavították egyéni legjobb eredményüket és a dobogó legfelső fokára állhattak. a Baranya megyei versenyen az U20-as és U23-as korosztály is gyűjtötte a szép eredményeket. Nagy Noel (69 kg) és Megyeri Dávid (77 kg) nem talált legyőzőre, míg a nők U23-as megmérettetésén Kasza-Kovács Klára (58 kg) szerzett aranyérmet.

Kmegy Máté (85 kg) Párágában szerepelt a „Varsói Négyek” nemzetközi viadalon.  A juniorok között egyéniben bronzérmes lett (273 kg, 122;151), míg a magyar csapat tagjaként ezüstérmet akasztottak a nyakába.
– Nagyon örülök, hogy fiatal versenyzőink ilyen eredményesek voltak – mondta Bálint Csaba, a KTE súlyemelő szakosztályának edzője.  – Mindenki keményen edzett a nyáron. Nyaralás helyett edzőtáborban telt nekik a vakáció, de a sikerek kárpótolták őket. Kmegy Máté és Kasza-Kovács Klára készül az U20-as és U23-as Európa-bajnokságra, melynek egyik fontos állomása az október 22-23-ai kecskeméti felnőtt országos bajnokság. Bizakodom, mert eddig nagyon eredményesek voltunk az bajnokságokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!