Sport Bács-Kiskun

2015.08.08. 20:55

Tamás Bence egyesben volt a leggyorsabb

Egypárevezősként indult és nyert a kalocsai Tamás Bence a Budapest-Baja távevezős versenyen.

Borbély Károly

Péntek hajnalban indult az extrém időjárási körülmények mellett zajló viadal, 63 egység vágott neki a 165 kilométernek. Elsőként – és mint kiderült a legjobb idővel – 10 óra 37 perc alatt leküzdve a távot Tamás Bence lapátolt át célvonalon, egy perccel előzte meg a Vanczák Gergely - Teszár Balázs - Bene Dorottya - Csányi Péter egységet, harmadik helyezettként ért célba a 10 óra 40 percet produkáló Csiszár Péter - Szlovák Bence - dr. Varga József túrevezős csapat.

Koradélután Baja belvárosában 43 Celsius fokot mutatott a közterületi hőmérő, a verseny győztese elmondta: kilenc liter folyadékkal indult útnak, Kalocsánál további két litert vett fel és csaknem az utolsó cseppig minden elfogyott, miközben csak a bőrén keresztül adott ki folyadékot.
– Leginkább arról szól ez a verseny, hogy ki képes végigevezni, az időeredmény már csak egyfajta plusz. Eddig mindig túraevezős egységben indultam, most jöttem először egyedül, 11 órán belüli időt céloztam meg, nap közben többször gondoltam rá, hogy feladom, Kalocsánál különösen nagy volt a kísértés – számolt be érzéseiről a győztes.


 

Ezek is érdekelhetik