Sport Bács-Kiskun

2014.05.01. 17:52

Profi Európa-bajnok lett Mizsei György

Ifjabb Mizsei György édesapja nyomában lépked. A fiatal profi bokszoló az elmúlt hétvégén Olaszországban az EBU Európa-bajnoka lett könnyűsúlyban.

Szentirmay Tamás

A mindössze húsz éves kiskunfélegyházi ökölvívó, ifjabb Mizsei György tizenkét menetben pontozással győzte le a kubai származású olasz Brunet Zamorát. Két pontozó bíró egyértelműen jobbnak látta Mizseit ellenfelénél. Győzelme azt jelentette, hogy az Európai Boksz Unió Európa-bajnoka lett a 61 kilós súlycsoportban. Ezzel ő lett Kiskunfélegyháza és Magyarország legfiatalabb profi Európa-bajnok öklözője. Mizsei György, vagy ahogyan Kiskunfélegyházán hívják, Gyuszkó, vasárnap érkezett haza Olaszországból.

Mizsei György eddig huszonnyolc profi mérkőzést vívott, amiből tizenkilencet megnyert, tizenegyet KO-val, technikai KO-val, kilenc mérkőzést elveszített. A Profibox Promocion sportolójaként versenyez, Petrányi Zoltán irányítása alatt. – Fizikálisan nagyon erős volt az ellenfelem, sokkal erősebb nálam, én viszont magassági fölényben voltam. A hetedik menetben volt egy holtpontom, de szerencsére sikerült átlendülni rajta. Nagyon jól éreztem magam a szorítóban, mert sikeres volt a felkészülésem. Két hónapon keresztül napi két edzéssel Kiskunfélegyházán és a fővárosban készültem erre a mérkőzésre, Voltak megfelelő partnereim, így kellő önbizalommal utaztam ki Olaszországba – mondta ifjabb Mizsei György. Az Európa-bajnoki övét kilenc hónapon belül kell megvédenie. A hivatalos kihívó egy belga öklöző lesz, akinek huszonhárom győzelem és egy veresége van eddigi profi pályafutása során. A Profibox Promocion azt szeretné elérni, hogy ezt a mérkőzést Magyarországon rendezzék.

– Nagyon büszke vagyok a fiamra – mondta a Barcelonában 1992-ben z olimpiai bronzérmet szerzett édesapa, Mizsei György. Úgy néz ki, hogy Gyuszkó hazaköltözik Budapestről Kiskunfélegyházára a feleségével és a pici lányával. A továbbiakban én fogom felkészíteni a versenyekre. Keményen fogunk dolgozni, és biztos vagyok abban, hogy a felkészülésével nem lesz probléma. Kecskemétre is átjárunk majd kesztyűzni, és megfelelő partnereket fogunk neki keresni. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mizsei Kiskunfélegyháza és Magyarország legfiatalabb profi Európa-bajnok öklözője
[/caption]

Ifjabb Mizsei György tizenegy éve bokszol, amatőrként, serdülőként, juniorként is nyert országos bajnokságot, diákolimpia bajnok is volt, több alkalommal is a legtechnikásabb ökölvívónak választották nem csak idehaza, de külföldön is. Nagyon fiatalon, két évvel ezelőtt, mindössze tizennyolc évesen kezdte profi pályafutását. Nyert négyes tornát, és az elmúlt év decemberében magyar bajnoki címet is szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!