Sport Bács-Kiskun

2012.07.27. 15:42

Sportörökségek tárlata nyílt

Olimpiai kiállítás nyílt a kecskeméti Malom Bevásárlóközpont második emeletén a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

A baráti kör kiemelt feladatának tartja az olimpiai eszme terjesztését, valamint a kiemelkedő eredményt elért kecskeméti és környékbeli sportolók, edzők, sportvezetők pályafutásának megismertetését, egy-egy sportág bemutatását. Lelkes és kitartó munkájuk eredménye a most látható tárlat, ahol bemutatják több évtized olimpiai zászlóit, kabaláit, magyar és főleg kecskeméti vonatkozású eredményeit, érmeit, a város sportbüszkeségeit. 

A kiállítást megelőző sajtótájékozatón dr. Bodóczky László, a baráti kör elnöke köszöntötte a vendégeket, aki kitért kecskeméti büszkeségek méltatására is. Hozzátette: sajnos idén nincs kecskeméti induló az Olimpián, de az azt követő Paraolimpián indul a kiskunfélegyházi Csonka András asztaliteniszező, de kecskeméti színekben. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Idén nincs kecskeméti induló az olimpián, de a gyűjtemény állandó helyet kap
[/caption]

Mák Kornél alpolgármester azzal a jó hírrel szolgált: állandó helyet biztosítanak a jövőben a sportrelikviáknak. Végül a Malom Központ képviseletében dr. Fekete Csaba, az ES Invest Kft. ügyvezetője ünnepélyesen is megnyitotta az augusztus 12-éig látható tárlatot.

Ezek is érdekelhetik