Sport Bács-Kiskun

2012.07.03. 16:28

Először a Széktóiban a KTE

Ma a Paks elleni két meccsel folytatja a felkészülést a Kecskeméti TE. A csapatban ott lesz Balogh Béla is, akit az Újpest szeretett volna leigazolni, de a két lila-fehér klub nem tudott megegyezni a vételárban.

Rajtmár István

Ma játssza a nyári bajnoki felkészülés első hazai tesztmeccsét a Kecskeméti TE élvonalbeli csapata, amely a legutóbb hatodik helyen záró Paksot fogadja. Ráadásul mindjárt két mérkőzést vív egymással a két gárda, amelyek kereteit két részre oszt a két klub szakmai vezetése. A mérkőzések kétszer 40 percig tartanak és csak pár perces szünet lesz a találkozók között. Az első 18 órakor, a második előreláthatólag 19.30 órakor startol a Széktói Stadion centerpályáján. A kecskeméti csapat csütörtök reggel már a Szigetközben található Lipótra utazik, ahol egy hetet tölt edzőtáborban.

A mai tesztmérkőzésen biztosan pályára lép Balogh Béla, a KTE kilencszeres válogatott belső védője, akiért a pepsifoci.hu információi szerint az Újpest mintegy 15 millió forintot kínált, de egyelőre a védő Kecskeméten folytatja, bár a játékos még nem hosszabbította meg jelenlegi klubjával a jövőre lejáró szerződését. Egyébként a hírek szerint az Újpest mellett a Debrecen, a Pécs és a Haladás is érdeklődött az utóbbi időszakban a 27 éves védő iránt. Balogh Béla meghatározó embere és csapatkapitánya volt az ötödik helyen végzett KTE-nek, 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, mindannyiszor kezdőként. Arra a kérdésünkre, hogy nem érzi-e kissé kevésnek az Újpest által érte kínált összeget, a rutinos játékos a következőt válaszolta:

– Nem tudok semmit a két klub tárgyalásáról, s arról sem, hogy milyen összeget kínáltak az újpestiek. A Kecskeméttel tartanak az egyeztetések a szerződésem meghosszabbításáról is, jelenleg nem tudom megmondani, hogy mit hoz a jövő. Egyébként társaimmal együtt keményen készülök a bajnoki rajtra. Most még nagyon fáradtak, lassúak vagyunk, de a felkészülésnek ebben az időszakában ez teljesen természetes. A paksi játékosok hasonló állapotban lehetnek, hiszen velünk egy időben kezdték az edzéseket. Éppen ezért kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek egymás ellen – mondta Balogh Béla.

Ezek is érdekelhetik