Sport Bács-Kiskun

2011.01.26. 16:20

Játékosan tanulnak meg úszni a gyerekek

Hátrányos helyzetű gyerekek úszásoktatására nyert pályázati pénzt a nyárlőrinci általános iskola. A gyerekek hetente egy alkalommal járnak a lakiteleki népfőiskola uszodájába.

Szentirmay Tamás

– Első osztályostól a nyolcadikosig minden évfolyam megtalálható a gyerekek között – mondja Horváth Tibor testnevelő tanár, úszásoktató. A társaság teljesen vegyes. Volt közöttük olyan, aki nagyon félt a víztől, és akadt közöttük olyan is, aki már valamennyire tudott úszni. Az alapcél az, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat a vízben, ne féljenek tőle, és valamilyen szinten tanuljanak meg úszni.

Nagyon jól haladnak. Kezdetben még voltak olyan diákok, akik nem merték a fejüket beletenni a vízbe, ez mára már teljesen megszűnt. A nagyobbak és a bátrabbak kedvező hatással vannak a kisebbekre, ők mutatják be a gyakorlatokat. Természetesen az oktatás játékos formában történik.

A 850 ezer forint pályázati pénzből nem csak az uszoda használata az ingyenes, de a busz költségéért sem kell fizetniük a szülőknek. Ez nagy segítség minden családnak. Az eddigi tapasztalatom szerint a gyerekek élvezik a tanmedence vizét, amely 28 fokos. Bízom benne, hogy a célt el tudjuk majd érni a tanév végére – mondta Horváth Tibor. 

Ezek is érdekelhetik