Sport Bács-Kiskun

2008.11.14. 08:59

Szurkolói ankét: Szivics Lunguról, a csapatról, a Diósgyőrről

A tegnap előtti, szerdai szurkolói ankéton Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco vezetőedzője részletesen is kifejtette (ahogy igérte), hogy miért nem kell neki Mischek Lungu.

B. K.

A lényeg: a középpályás többször cserben hagyta a csapatot, még az NB II-ben. Kénye kedve szerint öltötte magára a gárda mezét, attól függően, hogy volt-e kedve játszani, vagy sem. A Paks és a Zalaegerszeg elleni vesztes meccseket követően pedig provokálta a mestert. Az eredmény: Lunguval közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Szivics szerint ezt a viselkedést még egy Maradona képességű labdarúgó sem engedheti meg magának. A KTE-Ereconál ugyanis a csapat az első és nem az egyéni érdek.

– Nagyon nagy szükség van az ilyen ankétokra – mondta Szivics a több mint másfél órás, ötven fős összejövetelt követően. – Itt nyíltan elmondhatja bárki a véleményét, valamint biztos lehet benne, hogy őszinte választ kap a kérdéseire – tette hozzá, majd bizonyítékul a Diósgyőr elleni taktikát is ecsetelte az egyik érdeklődőnek. Mi most nem ecseteljük...

– Az utolsó őszi bajnokira készülünk és ez plusz erőt kell, hogy jelentsen a fiúknak. Összeszedjük magunkat. Biztosan nehéz mérkőzés lesz, de pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni. Jó a Diósgyőr mióta Sisa Tibor az edzőjük. De nem szabad elfelejteni, hogy mi se vagyunk rosszak – így Szivics, aki egyáltalán nem haragszik az MTK ellen kiállított Csukicsra. Hogy is haragudhatna? A védekező középpályásra ugyanis nem lehet különösebb panasza. Szombaton hibázott, de az előző bajnokikon rengeteget dolgozott, nemegyszer a csapat motorja volt.  

Ezek is érdekelhetik