Programajánló

2006.10.11. 12:40

Ismét bebarangolható a Sváb-borút Hajóson

Császártöltés, Hajós és Nemesnádudvar borászainak hagyományos ünnepére kerül sor szombaton a hajósi pincefaluban.

P. H.

Délelőtt meghívásos horgászversenyt tartanak a Cifra hídi tónál. Délután 3 órakor kezdődik a Sváb bormustra a Hepp pincében. A sváb települések borait természetesen a vendégek is végigkóstolhatják.

Négy órától a sváb ételek elkészítésének fortélyait leshetik el az érdeklődők. Ekkor kezdődik a pincepörköltfőző-verseny is. Ebben az időpontban kezdődnek a nagyszínpadon is a fellépések.

Először a gyermektánccsoportok mutatkoznak be. Majd az ifjúsági fúvószenekarok műsora következik. Hat órától moderntánc show kápráztatja el a nézőket, egy órával később pedig a néptáncosok foglalják el a színpadot. Fél 8-kor kezdődik a pincepörköltek zsűrizése, fél órával később pedig eredményhirdetés lesz.

Negyed kilenctől operett és musical gála, 9 órától a Minőségi változás koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt. Este fél 10 és hajnali fél 2 között pedig a szüreti bálba várja a vendégeket a Szelíd vadlovak zenekar.

A rendezvény ideje alatt bemutatkozik a hajósi kézműves szakkör. Pesti Gábor fazekas népi iparművész szakmai bemutatót tart és nem marad el a kirakodóvásár sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!