Kézilabda

2019.07.23. 12:03

Herczeg Lili fantasztikusan teljesített a fináléban

A hollandok elleni döntőben extázisban védett a negyvennyolc százalékos teljesítményt nyújtó Herczeg Lili. A keceli kapusnak hatalmas érdemei voltak abban, hogy a magyar női juniorválogatott megnyerte az Európa-bajnokságot.

Borbély Károly

Herczeg Lili az egész kontinensviadalon remek teljesítményt nyújtott

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A magyar válogatott 27–20-ra (14–7) legyőzte Hollandiát vasárnap a Győrben rendezett női junior-Európa-bajnokság döntőjében, és hibátlan teljesítménnyel – a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot verte – szerezte meg az aranyérmet. A hollandok elleni meccs legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották, aki 48 százalékos teljesítménnyel rukkolt elő.

„Annyira extázisban voltam a meccsen, hogy szinte mindent sikerült megfognom. Ennyi ember előtt még soha nem játszottam, de Mosonmagyaróváron is nagyon jó a szurkolótáborunk, és itt volt az ultrák fele. Amikor az elején kimentünk, kicsit megilletődtem, de nem voltam feszélyezett” – mondta az NSO tévének nyilatkozó, Kiskunhalason született hálóőr, aki Kecelen felnőve ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a NEKA játékosa lett, a legutóbbi szezonban pedig az élvonalbeli Mosonmagyaróvár csapatánál védett kölcsönjátékosként.

Az Eb álomcsapatába balátlövőként Kácsor Gréta, a legjobb védekezőjátékosként pedig Kuczora Csenge került a magyarok közül.

„Kellett az a plusz, az akarat, Lilinek a védései, a góljaink, hogy védekezésben nagyon odategyük magunkat. Azért nagyon akartuk ezt a győzelmet, és sikerült.” – vélekedett Kácsor Gréta.

„Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is sikerült megtalálnunk a közös nyelvet, és köszönöm a közönségnek a segítséget, mert belehajtottak minket a győzelembe” – mondta a lefújás után Golovin Vlagyimir szövetségi edző, aki nem ismeretlen a Bács-Kiskun megyeiek számára, korábban irányította az akkor még NB I.-es Kiskunhalas női gárdáját. A szakember kifejtette, hogy a torna előtt hat hétig dolgozott együtt a keret, ezért nagyon jó volt a játékosok erőnléte, ami a fináléban is látszott, hiszen a hollandok nagyon elfáradtak, a magyarok viszont a sok csere miatt nem.

Herczeg Lili az egész kontinensviadalon remek teljesítményt nyújtott
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

„Igazából engem nem is érdekel az eredmény. Én az olyan gyerekeket szeretem, akik küzdenek, csinálják a dolgukat. Mindenki hibázik, de azzal nem szabad foglalkozni, mert ezekből az emberekből lesznek a győztes típusok” – szögezte le a tréner, aki hangsúlyozta, reményei szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány az aranyérmes fiatalok közül is válogat majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!