uszonyos és búvárúszás

2018.03.01. 11:16

Juhos Gergely, a Bácsvíz-KVSC szakosztályvezetője elégedett

Jó úton járnak a Bácsvíz-­KVSC versenyzői. A hírös ­városiak az év első meg­mérettetésén remek eredményeket értek el.

Borbély Károly

A Bácsvíz-Kecskeméti VSC csapata az Egerben rendezett rangos viadalon

Ahogy az már évek óta lenni szokott, Egerben kezdődött el az éves versenyszezon a Bácsvíz-KVSC sportolóinak. A Heves megyei székhelyen a hét­végén megrendezett világkupa-­fordulón húsz nemzet 75 egyesületének közel 500 versenyzője állt rajthoz, köztük a KVSC uszonyosúszó-szakosztályának négy versenyzője. Közülük a legeredményesebb Kocsis Marcell volt, aki az 50 méteres uszonyos gyorsúszás versenyszámban aranyérmet nyert.

A Bácsvíz-Kecskeméti VSC csapata az Egerben rendezett rangos viadalon

– Nagyon jól indul az év. Marci­ győzelemmel kezdett, ráadásul újabb szintet úszott az idei junior-Európa-bajnokságra­. Bár kisebb betegségek hátráltatták az alapozási időszakban, mégis felkészülten érkezett a versenyre­ – mondta ­Juhos Gergely szakosztályvezető.

– A másik junior versenyzőnk, Kolonics Milán, aki elsőévesként még „tanulja” a mezőnyt, az ­első nyolcba tudta verekedni magát 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban. Örülnék, ha ő is kvalifikálni tudná magát a törökországi kontinensviadalra. Blaszák Lilla és Kádár-­Németh Kristóf idén fellépett a felnőtt korosztályba, és a váltás mindig nehéz. De jó úton járnak, hisz már az év elején olyan időeredményeket produkáltak, mint a tavalyi junior-világbajnokságon. Blaszák Lillának ­ráadásul sikerült egy 6. helyezést elérnie 50 méteres felszíni­ úszásban és egy 7. helyezést 100 méteres felszíni úszásban, ami dicséretes teljesítmény az első felnőtt nemzetközi versenyén. Lillának és Kristófnak az idei cél az, hogy kvalifikálni­ tudják magukat a belgrádi felnőtt-világbajnokságra. Szabó László edzői teljesítménye mellett sem szabad szó nélkül elmenni, nagyon jó munkát végzett a télen. Ennek is köszönhetők ezek az ígéretes eredmények rögtön a szezon elején.

A Bácsvíz-KVSC uszonyos úszói legközelebb a Kecskeméti Fürdőben szállnak vízbe­, március 10-én, a hazai rendezésű Bácsvíz-kupán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!