Plán Péter

2008.10.27. 11:45

Ördögiek, sátániak, zenészek: október 27-én születtek

Ezen a napon születtek, maradandót alkottak. Zenészek mindhárman, csak kicsit különböző irányba haladtak. Ami összeköti őket, mindhárman ördögien ügyesek. Ők pedig: NiccolÒ Paganini, Ken "KK" Downing, Simon Le Bon.

csé

1782-ben született Genovában NiccolÒ Paganini itáliai hegedűművész, zeneszerző. A 19. századi romantika korának legjelentősebb hegedűművésze, „az ördög hegedűse”.



1951. október 27-én született Ken "KK" Downing, a Judas Priest zenekar gitárosa. Zenekara az első heavy együttes akiknek zenéjére rásütötték: "sátáni üzenetek"


 
Ma ötven éves Simon Le Bon, a Duran Duran együttes énekese. A Watford, Hertsfordshire-ben született Simon ördögien csavarta ujjai köré a tinédzser lányok tömkelegét a nyolcvanas években. Amikor a Q Magazin egy interjúban megkérdezte tőle "Ki az ördög maga?" Ő csak ennyit felelt: "Kicsivel jobb, mint az ördög."
 


Ha van zenész, művész ismerősötök a megyében, akinek még valamely alkotását is csatolhatjuk, csak szóljatok, írjatok a [email protected] címre, küldjetek linket, születési dátumot, mi meg jó megköszöntjük őket az adott napon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!