Plán Péter

2008.08.01. 13:02

Császár- és humorzsák - Rick O'Connell visszatér!

A Múmia-filmek azok, melyek nem okoznak csalódást a nézőknek. Aki az elsőt (A Múmia) nem szerette, a többit se nézi meg, aki meg szerette, az nem csalódott a Múmia visszatérben sem, és az új részt is szeretni fogja. Nem több ez, mint egy izgalmas kis kalandfilm, de nyári kikapcsolódásnak egész jó.

csenki

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Egy a cél: a család összetartása - fotó: port.hu
[/caption]A történet szerint Rick O''Connell és neje hatalmas palotájukban élik a gazdag emberek unalmas hétköznapjait. Az asszony megírta a második múmia-könyvet közös kalandjairól, és annak marketingjét intézi, ura meg pisztollyal lövi a pisztrángot. És mindeközben titokban mindketten megőrülnek egy újabb kalandért. Nem is sejtik, milyen közel az idő, hogy ismét feslett húsú teremtményekkel harcoljanak. Ugyanis még nem tudják, hogy időközben nagyra nőtt kisfiuk nem az egyetemi bulikon szívja magát kábultra, hanem épp Kínában tárja fel a Sárkánycsászár sírját. Hiába, no, a vér nem válik vízzé.

[caption id="" align="alignright" width="250"] A jobb oldali hölgy kétezer éves - fotó: port.hu
[/caption]Aztán egyszer csak jön egy új küldetés, és ők is ott találják magukat Kínában. Első útjuk az Imhotepről elnevezett szórakozóhelyre vezet (melyet a sógor, a vicces Jonathan üzemeltet). De mielőtt szájon vágnák a gyereket az iskolából való lógás miatt, megteszi ezt helyettük más. Csak ő egy nő miatt. És – nem emiatt bár, de - elkezdődnek a kalandok. Egyik oldalon azok a kínaiak, akik fel akarják éleszteni az első – megátkozott - császárt, meg az ő agyaghadseregét, a másikon meg azok, akik mindezt, és vele a világ pusztulását szeretnék megállítani.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Megírta a Múmia-könyveket - fotó: port.hu
[/caption]Az első két rész rendezője Stephen Sommers itt már csak producerként jelenik meg, székébe Rob Cohen ült. Ez a Rob meg olyan filmeket rendezett, mint a Halálos iramban, vagy a xXx 1-2., így aztán nem kell csodálkozni, hogy a kezdeti narrációs-előzménymesélős, viszonylag lassú tempó iszonyatosan felpörög. Olyannyira, hogy két sorozatlövés között nem sok idő jut kibontani a kalandos csatározások [caption id="" align="alignright" width="250"] Jet Li nem az egyetlen a filmben - fotó: port.hu
[/caption]mellékszálait. Pedig azok is akadnak bőven. Az anya-apa-fiú trió családi gatyába rázása, ezen belül is az atya-fiú kapcsolaté, melyet már csak a szentlélek tart össze. Meg a romantika. Meg a humor. Meg a történelem (mely kicsit hamis, de itt most nem ez a lényeg). Így aztán kapunk egy rendkívül feszes tempójú akciófilmet, jól megkoreografált csatajelenetekkel, vizuális és hang effektekkel, Jetikkel és Jet Li-vel, keleti tájakkal és harcművészeti elemekkel, ahol jól ismert hőseinknek nem nagyon marad ideje viccelődni. Pedig az olyan jólesett az első két részben.

Aki tehát kedvelte a Múmia-sorozatot, nem fog csalódni az új részben sem. De azért valljuk be, ezen a porladó csonton már nem sok húscafat maradt.

A filmet a Palace Kecskemét vetíti!

Címkék#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!