Plán Péter

2008.06.24. 13:59

Könnyűbulvár - Kínai harc a Kung Fu Pandával

Filmes híreinkből kiderül, miért harcoltak a kínaiak a Kung Fu Pandával, hogy Tom Cruis-nak van humora, Sienna Millernek meg műmelle.

UIP Hírek

Zöld út a Kung Fu Pandának Szecsuánban

Többnapos huzavona után mégis vetíteni kezdték a Kung Fu Panda című animációs filmet a földrengés sújtotta kínai Szecsuán tartományban. Szecsuán az óriáspanda hazája, és éppen egy ilyen szőrmók a film főhőse, csakhogy a helyi hatóságok eredetileg úgy gondolták, hogy sértené a földrengés áldozatainak emlékét, ha egy ilyen vidám családi filmet kezdenének vetíteni a mozik. A földrengés hivatalos adatok szerint 69 000 áldozatot követelt, 18 000 embert pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván. A Kung Fu Panda már első nap rekordot állított fel Szecsuán tartomány fővárosában, Csengduban: egymillió jüanos (145 000 dollár) bevételt ért el, ami animációs film esetében még nem fordult elő. (Kung Fu Panda – hazai bemutató: 2008. július 3.)
 
Tom Cruise-nak mégis van humora

Szinte felismerhetetlen Tom Cruise legújabb filmjében, amely nem is az ő filmje, mert csak egy villanásnyi epizódszerepet játszik benne, poénból. A Trópusi vihar című akcióvígjátékban tűnik fel kopaszon és pocakosan, ami még soha nem fordult elő vele. Nocsak, mégis lenne humora?
           
A Trópusi vihar Ben Stiller remeklése. A produkció a háborús kalandfilmek paródiája, egyben kigúnyolja a beképzelt hollywoodi sztárokat. Egy amerikai stáb háborús filmet forgat a vietnami dzsungelben. Véletlenül drogcsempészek bandájába botlanak, akik azt hiszik róluk, hogy a Kábítószer Ellenes Ügynökség kommandósai. Kitör a valódi háború, de az amerikai filmesek meg vannak győződve arról, hogy valóságshow-t forgatnak velük, és minden mozdulatukat kamerák figyelik. A film egyik nagy poénja, hogy Robert Downey Jr. fekete katonát játszik benne, mert a stáb későn veszi észre, hogy tévedtek a szereplőválogatáson, ezért inkább befestik a fehér bőrű színészt.
(Tropic Thunder – hazai bemutató: 2008. szeptember 4.)
 
Műmellet kapott Sienna Miller

Megsértődött Sienna Miller a G.I. Joe című akciófilm forgatásán, mert Stephen Sommers rendező kerek-perec közölte vele: műmellet kell viselnie, mivel kisfiús alkata nem illik az általa játszott szerephez. – Értékelem az őszinteséget, de azért mégiscsak sértő, hogy elégedetlen az alakommal – meséli az angol színésznő. – A Bárónőt alakítom a filmben, aki igazi végzet asszonya, ezért testre feszülő bőrcuccokban jár-kel. A bőrcucc alá kaptam a két műmellet. Az elején nagyon fura volt, de igyekeztem viccesen felfogni az egészet.
           
A G.I. Joe a népszerű amerikai játékbaba és a róla forgatott tévésorozat mozis feldolgozása, Dennis Quaiddel a címszerepben.
(G.I. Joe – hazai bemutató: 2009. augusztus)
 
Harmadik Hellboy lesz, negyedik nem
           
Trilógiává bővíti a Hellboy-filmeket Guillermo del Toro rendező, de ennél tovább nem kíván menni. – Ennyi történet van ebben a karakterben, bűn lenne tovább nyúzni szegényt – magyarázza del Toro. – Az első részben még éppen csak bemutattuk Hellboyt, a mostani, második, Hellboy II – Az Aranyhadsereg című részben mélyebbre ásunk a jellemében, a harmadik rész pedig lezárja a nagy utazást.
           
A rendező azt is elárulta, hogy míg a hamarosan látható második részben a titokzatos Aranyhadsereg ellen harcol a Pokolból szalajtott hős, a trilógia záródarabjában a nácik ellen fog harcolni.
(Hellboy II: The Golden Army – hazai bemutató: 2008. augusztus 21.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!