Diákok a retrobuszon

Jó szolgálatot tesz a Kunság Volán Zrt. szolgálaton kívüli busza.

Szentirmay Tamás

A cég a megyei rendőr-főkapitánysággal közösen baleset-megelőzési programot szervez iskolások és óvodások részére, amit egy harminc éves, szolgálaton kívüli busszal valósítanak meg. A gyerekek megismerkedhetnek azzal, hogy a közösségi közlekedésben milyen szabályok vannak, hogyan kell viselkedni és utazni. Felhívják a figyelmüket arra, hogyan tudnak biztonságosan közlekedni, hogy ne forduljon elő baleset. (Egy évvel ezelőtt két lakiteleki kisdiák vesztette életét, mert a busz háta mögött, körültekintés nélkül szaladtak át az úttesten, és egy autó elütötte őket.)

Most, hogy hamarosan itt a nyári szünet, jobban kell tudatosítani a gyerekekben a szabályos közlekedést. A Kunság Volán Zrt. munkatársai a buszra felszálló diákoknak elmagyarázzák az utazás szabályait, majd kérdéseket tesznek fel. Ezt követően gyakorlatban mutatják be azt, mi történik akkor, ha túl közel állnak a járdaszegélyhez, vagy hogy mikor látja a busz vezetője, ha átszaladnak a gépjármű előtt. Az eddigi tapasztalatok szerint a tájékoztatás nagyon tetszik a gyerekeknek, figyelnek, a játékos elemeket pedig kimondottan szeretik - árulta el Tóth Marian irodavezető. Pénteken délelőtt a lakiteleki iskolánál jártak, de az elkövetkezendő időben, több iskolát is meg fognak keresni, hogy minél több diák sajátítsa el a közlekedés szabályait.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A gyerekek sokat tanultak a közösségi közlekedés szabályairól
[/caption]

Szentirmay Tamás A gyerekek sokat tanultak a közösségi közlekedés szabályairól -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!