CPAC Hungary

2024.04.26. 10:00

Gulyás Gergely: mi képviseljük a szabadságot az Európai Unióban

A kormányoldal bízik abban, hogy a következő időszakban konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a CPAC Hungary konferencián pénteken, Budapesten.

MW

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely a CPAC Hungaryn emlékeztetett: húsz éve lesz, hogy az Európai Unióhoz csatlakoztunk, s akkor úgy gondoltuk, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás az az intézményesített szabadság világába való bebocsátást jelenti. „Ehhez képest húsz év után azt látjuk, hogy az Európai Unióban is mi képviseljük a szabadságot, nekünk kell megküzdenünk a szabadságért, és mi vagyunk azok, akik ma is úgy gondoljuk, hogy mindenkinek lehetősége van a véleményét elmondani akkor is, ha eltér a mienktől” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, írja a Magyar Nemzet.

Gulyás Gergely elmondta:

Brüsszelben ma tüntetést nem lehet tartani, de még egy konferenciát sem lehet megtartani, ha olyan erők szervezik, akik hagyománytisztelők, hogy idézzek abból a határozatból, amellyel egy héttel ezelőtt egy konzervatív konferencián betiltottak.

A miniszter kiemelte:

Azt látjuk, hogy ma Európában a szabadság van veszélyben, és a szabadság azért kerülhetett veszélybe, mert a ma Európát uraló liberális fősodor éppen úgy gondolkodik a jogról, mint ahogy a kommunisták gondolkodtak.

Felhívta a figyelmet, hogy ma Európa reménye, Európa jövőjének, mondhatni túlélésének garanciája Közép-Európa.

Gulyás Gergely leszögezte, hogy

Magyarország jó példával akar elöl járni, ezzel tudjuk azt igazolni, hogy 14 éve egy konzervatív kormány sikeres lehet ebben az országban.

Mint mondta, bíznak abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában, konzervatív fordulat lehet az Egyesült Államokban, és amikor legközelebb találkoznak, akkor azok a barátaik, akik ma úgy vannak itt, hogy ellenzéki pártokat képviselnek, immáron kormányzati tisztségviselőkként lesznek jelen.

További részletekért kattintson.

Mateusz Morawiecki: az EU a hanyatló Római Birodalmat idézi

Az Európai Unió egyre jobban hasonlít a hanyatló ókori Római Birodalomra, ahol fertőzések pusztítottak, tombolt a migráció, nem foglalkoztak a védelemmel és a bürokrácia vette át az irányítást – mondta Mateusz Morawiecki pénteken Budapesten a CPAC Hungary konferencián.

A volt lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: bár ez nehéz választás, de ha Európát ismét működőképes otthonná akarjuk tenni, a jólétet, a gyors GDP-növekedést, valamint a védelmi politika erősítését kell előtérbe helyezni a klímapolitikára fordított óriási összegek helyett.

MORAWIECKI, Mateusz
Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

„A növekedést választjuk, de nem utasítjuk el a gyökereinket. Hiszek abban, hogy a konzervativizmus olyan pozitív és modernizáló erő, olyan koncepció, amely a jövőre vonatkozik, ugyanakkor fontosak számára a hagyományok, a keresztény értékek” – fogalmazott Mateusz Morawiecki.

A CPAC Hungary 2024 konferencia pénteki napjának közvetítését a HírTV-nek köszönhetően itt is tudja követni:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában