Elődje az utódja

2023.12.20. 18:12

Cserét kért a Momentum elnöke

Lemondott Gelencsér Ferenc a momentum elnöki posztjáról, Donáth Anna lép a helyére – írja a Magyar Nemzet.

MW

Donáth Anna váltja Gelencsér Ferencet a Momentum elnöki székében

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A mai napon arra kértem Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően, a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség

 – jelentette be a Momentum elnöke közösségi oldalán. 

Gelencsér Ferenc Facebook-bejegyzésében emlékeztetett: másfél éve vállalta el a Momentum elnöki pozícióját, mivel 

a párt legnépszerűbb politikusa és akkori vezetője, Donáth Anna a gyermeke születése miatt nem tudta folytatni a Momentum vezetését.

A bakizások elnöke 

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a leköszönő pártelnök bakijairól vált híressé a hazai közéletben.

Hú, ezt elb…sztam!

 – súgta oda egy szeptemberi parlamenti felszólalása után a remegő kezű Gelencsér Ferenc a momentumos társának, Bedő Dávidnak.

A Momentum frakcióvezetője hangoztatta, hogy pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságra van szükség és európai elköteleződésre. Arról is beszélt, hogy szerinte az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, így nincs szükség magyarországi akkumulátorgyártásra. Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására is válaszolni, azonban a miniszterelnök szerint a momentumos politikus hozzászólása reménytelen küzdelem az értelemmel, amivel nem tud mit kezdeni.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában