Nemzeti konzultáció

2023.11.09. 05:56

Brüsszel eltörölné a rezsivédelmet és a kamatstopot

Korántsem tét nélküli a nemzeti konzultáció, Brüsszel ugyanis olyan intézkedéseket töröltetne el, melyek rendkívül jelentős segítséget nyújtanak a családoknak és a vállalkozásoknak.

MW

Nemzeti konzultációs plakát

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

Brüsszel eltörölné a rezsivédelmet, miként a kamatstopot is, így ismét támadás alá kerültek azok az intézkedések, amelyek érdemi segítséget nyújtanak a családoknak. Ezért most is rendkívül fontos, húsba vágó kérdésekről szól a kormány nemzeti konzultációja.

Falusi csok program (illusztráció)
Fotó: Szendi Péter / Forrás: Vas Népe

Az Orbán-kormány uniós összevetésben is jelentős összegeket fordít erre a területre. A családpolitika az elmúlt években is kiemelt szerepet kapott, ez így lesz 2024-ben is – írja a Magyar Nemzet. 

A kormány a következő esztendőben is fenn kívánja tartani a rezsitámogatási rendszert. 

Az energiaválság nem ért véget, ráadásul a brüsszeli elhibázott szankciós politika következményeként egész Európában jelentősen megemelkedtek az energiaárak. A 2013 óta fenntartott rezsivédelemnek köszönhetően a magyar családok fizetik a legolcsóbb energiaárakat az Európai Unión belül.

A már megszavazott 2024-es költségvetésnek is része marad a mintegy 1400 milliárd forintos rezsivédelmi alap, melynek a fedezete az extraprofitadókból és egyéb bevételekből származik. 

A költségvetési törvény azt is rögzíti, hogy a jelenlegi rendkívüli időkben is kiemelt figyelmet fordít a magyar állam a családokra. Továbbra is támogatja a kormány a gyermekvállalást és a gyermeknevelést.

A kormány hamarosan dönthet a jelenlegi szabályozás szerint december végéig élő kamatstop további sorsáról is.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában